De hemliga detaljerna

 
 
Goddag! Här kikar jag och Lilla My fram mitt i all intervjukodning. Vilken TUR att jag lärt mig dricka kaffe innan denna kandidatuppsats! Och vilken tur att jag ibland kan pausa med ett avsnitt Orange is the new black! Förutom uppsatsjobb och serietittande har jag idag tänkt skriva en liten packningslista inför helgens Stockholmsvistelse. Jag har inte berättat det här på bloggen tror jag, så nu ska ni få höra vad som ska hända i huvudstaden (förutom att jag ska få träffa Hanna, Lina och David!!) 
 
Den 17 december 2012 åt jag och Jessica frukost på Le Pain Quotidien vid Rockefeller center. När vi sedan kom hem på kvällen skrev jag ett blogginlägg som fick heta "Nu vet jag vad jag ska bli när jag blir stor", inlägget började såhär: "Frukost på Le Pain igen, såklaaart. Såg mitt drömliv utspela sig som en film vid bordet bredvid. Nu har jag en ny plan för mitt liv, kanske återkommer med detaljer."........ SÅ, här kommer detaljerna! ;) Bredvid oss denna morgon såg jag för första gången i mitt liv en livs levande weddingplanner som hade ett möte med en blivande brud, något som jag bara trodde fanns på film! Jag förstod ju genast att det var det här jag var född till att göra!! Jag googlade och fick fram att Bröllopsakademin i Norden har en utbildning till att bli bröllopskoordinator. Har ni hört så sjukt!? Så efter en ansökan, ett första avhopp pga utlandspraktik är jag nu redo för första träffen i denna utbildning!!!! Kanske kan man inte leva på det här, kanske får det bli en hobby vid sidan av ett "riktigt" jobb, men vilken kul hobby då!?!??! MEN, kanske kan man visst leva på det här!? Det får jag aldrig veta om jag inte testar, så här ska testas! 

Kärlek

 
Alltså IIIIIIIII'm in love. Jag älskar ju verkligen USA och jag tycker Carina Berg är världens härligaste människa. Och nu finns det här nya programmet då Carina Berg åker runt i USA!!! Ni kan ju tro att jag älskar det!?!? Skrattade så jag grät och ville bara vara meeeeed!! Om ni missat denna fantastiska serie måste ni in på kanal5play och kolla :) 

Tårttjyven

 
Idag är ingen vanlig dag för det är Antons födelsedag, hurra, hurra, hurra!!!!!! Och om man har uppvaktat med tårta på morgonen och födelsedagsbarnet far till skolan sen..... och man själv bara måste sitta och transkribera och transkribera dagen lång....... Då är det helt okej att hämta en tårtbit från kylen och äta den. Alltså jag firar ju som födelsedagsbarnet, bara det att han inte är med? Det måste ju bara vara okej.
 
Grattis darling, jag älskar dig. Och jag vet att du älskar mig också, särskilt när jag tar snygga selfies med charmiga effekter. Mickerenberg hälsar också som du ser i bakgrunden.
 

De värdelösa studenterna!

 
 
Nåt säger mig att korridorslivet inte är till för folk som vill veckohandla.. En, EN (!!!) hylla i kylen är det man får. Men vi går mot strömmen och pressar!! Jag tänker inte falla in i bara-käka-mackor-student-livet. Även om jag ibland blir alldeles jättesugen på det bara för att slippa laga mat på den sega spisen och äta den i kladdkakeformen bara för att alla tallrikar är äckliga. Men vi står ut! Idag gjorde jag broccolimos till kycklingen, allså helloooo nya favorit!! Det var ju världens enkaste grej också så jag fattar inte varför jag aldrig gjort det förr!! (Koka broccoli, mixa den med typ en matsked krääämfräääsch (kan ändå aldrig stava det där...) och sätt i lite salt och peppar typ!) Så gör det till middag ikväll om ni inte testat! 
 
 
Om Anton åt det?Nej nu ska vi inte önska för mycket, såhär såg hans "tallrik" ut. 
 
 

Jaha, då var det mello

 
Vill du se melodifestivalen med mig ikväll? frågade jag Anton när jag insåg att jag med mitt sprängande huvud inte skulle orka åka till Angelica och titta. Det ville han. Sa han. Nu är det mest jag som kollar medan han råkade hitta nån hockey på Paddy. Men han är fin som är med i alla fall! Några saker har jag att säga om detta program. 
  • Älskade ABBA-hyllningen! Älskar alltid hyllningar!
  • Jag hade behövt höra två toner från Alcazars låt för att höra vem det var. Inte en komplimang.
  • Glömde börja kolla i tid så jag missade Songbird... Den lät dock jättebra på snabbgenomgången!! Måste kollas upp. 
  • Vem valde kläder till Helena Pappablablabla? Jag minns de där breda bältena man skulle ha i midjan......... för typ sju år sedan!? 
  • Höjdpunkten på kvällen var helt klart att Saga Norén Länskrim Malmö presenterade Danmarks röster. Blev helt varm i själen!
  • Panetoz, vill ni flytta in i vår korridor? 

När två blir tre

 
Först var vi två som skulle skriva denna kandidatuppsats. Hanna och Matilda. Nu är vi tre. Hanna, Matilda och underbara underbara underbara Kenneth, vår handledare. Man kan tänka sig att handledare vill ses nån gång var annan vecka sådär och svara på lite frågor ungefär, så har vissa det. Men inte vår Kenneth. Han svarar på mail på ungefär tio minuter. Han svarar dessutom mitt i natten om man känner för att maila då. Han skickar tips på tips på tips på litteratur som skulle passa oss. Han tycker vi har världens bästa ämne och är sjukt positiv till allt. Och idag övergick han från att skriva "Mvh, Kenneth Ögren" till "K". Vi är ju bästisar, det hör ni ju.
 
PS, ni trodde vi skulle få barn va!? 

Vi har byggt ett hem!

Idag har vi flyttat. Ett fult och äckligt litet rum har förvandlats till ett rätt så hemtrevligt ställe där vi faktiskt kan trivas kommande månader! Lite tavlor och en hylla är kvar att sätta upp men annars har vi jobbat på rätt bra. Här ser ni en del av vårt nya hem! Jo, jag vet att gardinerna svävar en aning, men så får det faktiskt va!