Att sprätta iväg en snigel på en Michelinrestaurang

 
Vännerna Hanna, Anton, David och Viktor blir på ett underligt sätt alltid ekonomiskt oberoende i sina hjärnor när de är tillsammans. Så en helt vanlig söndagkväll när magarna börjar kurra bestämmer de sig för att det är självklart att de ska äta på en Michelinrestaurang! Vad annars liksom!? Eftersom Anton har mössa och de andra två männen går omkring i löparskor är Hanna, i sin vita kappa och klackar den enda som är fin nog att gå in och fråga om ett bord. En stund senare kommer hon ut och berättar att de fått bord till klockan 21, om tio minuter. Männen hinner ta av sig sina mössor och de fyra vandrar snart in i restaurangen. De sätter sig och beställer på ett världsvant sätt och pratar sofistikerat med varandra (i alla fall med ett sofistikerat tonfall. Eftersom de är de enda svenskarna på stället kan de som tur är behålla sina vanliga medelklass-samtalsämnen.) 

Så kommer förrätterna och det är här allt faller. Hanna har tagit sig vatten över huvudet och beställt sniglar!!!! Hon får in två underliga bestick och ett litet fat med sex sniglar i sina skal. Eftersom google inte är något alternativ får hon tillsammans med sina män försöka klura ut hur denna rätt ska ätas. Spänningen är olidlig när hon greppar första snigeln med tången. POFF!!! Den flyger upp i luften och gänget är avslöjat. De är inte lyxfolk, allt är fejk. Lite tur i oturen har dock flickan när snigeln landar på hennes egen tallrikskant. Hon kan fortsätta äta sina sniglar och lär sig efter ett tag hur specialbesticken ska användas, och på slutet när det är dags för betygsättningen ger hon förrätten en tia! 
 
Resten av middagen sköter vännerna galant, de betalar notan, glider rakryggat ut och hoppas att de lyckades lura nästan alla i alla fall. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: