Att åka buss i trosor


19.19 skulle lokalbussen ta oss från Mariehem till sjukhuset där Norrlandskusten skulle ta oss vidare till Piteå. 18.50 kom jag på att ett par SKOR låg och väntade på mig på posten på Ersboda och om jag inte hämtade dessa skulle de skickas tillbaka!!!! Får ej hända. Jag sa åt Anton att packa klart åt mig (återstår att se hur det gick) och satte mig på cyklen och började trampa. Jag trampade allt jag hade och regnet piskade i mitt ansikte.

Till slut var jag framme på Coop och 19.12 hade jag fått mitt älskade paket men tappat hoppet om en hemresa denna kväll. Jag insåg även att Anton hade min börs och hela mitt liv med sig på den där bussen och försökte bli vän med tanken att jag skulle bli kvar i Umeå för alltid utan pengar till mat och kläder. Kanske skulle jag överleva nån vecka men sen skulle det vara över för mig!

Men plötsligt slog det mig, KANSKE att jag skulle hinna cykla direkt till sjukhuset och hinna med den där dumma bussen ändå!?!? Jag sprang till cykeln, fumlade med nyckeln, satte mig på sadeln och började trampa. Jag har aldrig cyklat så snabbt i hela mitt liv. Regnet piskade ännu hårdare än på ditvägen, det var motvind. Jag bad till Gud att det skulle sluta blåsa, han lyssnade inte. Jag cyklade ännu snabbare men insåg till min förtvivlan att cykelvägen tog slut!!!!! Jag bestämde mig för att fortsätta ändå, jag cyklade i lera och mjölksyran började smyga sig på. Plötsligt var jag på något kvarter jag aldrig sett förut.

På något sätt blev det ändå rätt och JAG HANN. Jag vet inte vad i mitt ansikte som var regn och vad som var svett, bara att allt var blött. Mitt hår, mina jeans....... Vi satte oss på bussen och jag kände att om jag skulle åka i tre timmar i dessa byxor skulle jag bli sjuk. Paniken kom. Anton lånade ut sin jacka och tröja som skydd och jag kravlade ner byxorna för att känna en gnutta värme igen.

Där satt jag, röd, blöt och svettig med smink utdraget i hela ansiktet och byxorna nere vid knäna. Anton tittade på mig och sa "Tur att det här inte var första daten!"

Kommentarer

 • linnéa säger:

  haha, kul att det här inlägget låg inom kategorin sport ;)

  men alltså fy för att cykla och fy för att cykla så man blir svettig och blöt och sen måste sitta på buss. hemskt! i feel for you. men fint att du hann med bussen iaf.

  2013-04-30 | 01:05:24
  Bloggadress: http://lejas.se
 • Hanna säger:

  Haha bästa story'n ever! Och ja, rätt så tur att det inte var första daten;) Cred till dig att du hann!

  2013-05-01 | 13:02:41
 • Angie säger:

  Haha! Så rolig historia :) Inte lika rolig just i stunden kanske men det lockar då fram ett fniss vill jag lova! ;)

  2013-05-02 | 16:12:43

Kommentera inlägget här: