Veckans bra eller kräk v.35

Då var det dags att betygsätta veckans käk. Alltså, har den varit bra eller kräk?

Tisdag
Potatis- och fetaostgratäng med bacon
 

Jag ger den här rätten 3 av 5 apor. Bäst var såklart baconet. Finns det något bättre? Är inget fan av tomat men det var faktiskt gott i det här. Helt okej middag! Sen feta, har inte riktigt fattat dess charm...


Åh vad det är gott med feta!! Och allt annat också faktiskt, den här var riktigt bra. Tur dock att Anton tjatade om att vi skulle köpa bacon till, annars hade det ju inte varit nån mat. Viktväktarna får säga vad de vill.
 
  

Onsdag
Färsfyllda auberginer
 

Visst det var inte det bästa jag käkat. Skulle passa mer som 1,5 apa, men vi har inte halvor. Tur att det smakade mycket curry annars hade den fått lägre betyg. Konstig mix ingredienser. Var dom höga dom som skrev receptet?
 

Bajsmat. VEM kommer på att man ska sätta curry i köttfärs!? Anton nappade såklart direkt och stoppade i ännu mer curry. Jag åt en halv halva, sen blev det mackor.



Torsdag
Morot- och purjolöksoppa
 

Soppa är ju gott. Inte skolans soppa utan soppa man gör hemma. Den var krämig och smakrik. Men de här dekorationsgejerna... De var bara i vägen. Nej mat äter man med munnen inte med ögonen. Sen så är soppa inte mat på riktigt, det drar ner betyget.


Brödet var underbart, ljust brööööd!! Soppan hade en bra smak men vet ni hur underbart god den var innan jag rev ner ingfäran!? Typ 5/5. Nu får den 3. Nästa gång, mer morötter och mindre kineskrydda. Salt och peppar is the shit <3


Fredag
Fetafylld kyckling
 

Soltorkade tomater, grönsakernas Ryan Giggs! Äntligen en maträtt den här veckan som man var glad att man åt! Smält ost i en kycklingfilé med kryddor och hela fadderullan. Varför får den inte 5/5? Den där bulguren, det är ju som att äta begagnat ris.
 

Mmmm, smakerna gifte sig med varandra och galopperade i min gom! Nej men alltså det här var ju gott, fetaosten var såklart pricken över i igen. Dock är jag sån att när mat har för speciell smak/smakar lite för mycket så blir jag less före jag blir mätt... halvbra grej det där. 
 

In som Godzilla, ut som ren

 
Jag duschar ibland. Jag tycker det är underbart att dubbeldusch har allt man behöver. En flaska för allt. Frågan är ju om det räcker att kalla den för dubbeldusch. För när jag ser på vad Hanna använder borde den istället heta dussindusch. För min flaska gör mig ren, tolv flaskor och gör Hanna ren. Otroligt.
 
Hon får gärna ha alla hittepåprodukter. Men jag menar Dove "hair therapy". Alltså terapi för hår. Allvarligt, sen när fick hår känslor? Jaja, hon gör som hon vill även om jag hävdar att hon blivit fetlurad.
 
Grejen är också att hennes flaskor rymms ingen annanstans än på golvet i duschen. Vår dusch är gaska liten och jag har storlek 44 på mina fötter. Ni ser problemet. Men jag har kommit på att jag faktiskt känner mig som godzilla där klampar omkring bland höghusen (som flaskorna symboliserar) när jag duschar. Lite häftig känsla om jag ska vara ärlig.
 
Så nu får "Japan" akta sig, för det kommer både en översvämning och godzilla på samma gång.





 

Sånahär problem.

Godmorgon barn! 

Att jag aldrig bara kan lära mig att koka ägg!?!?

OCH, att jag aldrig kan lära mig att hålla ordning på mina saker!!! En sommar har gått och min cykel har stått här nere och väntat så fint på mig. Det betyder att även min cykelnyckel har legat så fint och väntat... nånstans. En cykel är så väldans mycket lättare att hitta än en liten yttepyttecykelnyckel.. Så vad gör jag nu då? Går resten av livet? Köper en bil kanske? 

Nästa sommar ska jag iallafall skriva en lista, en stor lista som inte går att tappa bort på vart jag lägger alla småsaker! Där har ni ett tips, alla glömska där ute, skriv en lista. Och påminn mig att göra en lista när det närmar sig!!








Varsågod, älskade ni.

Men så kul, ÄNTLIGEN!! Visst tänkte du så!? Äntligen ska vi få följa med i Anton och Hannas spännande liv. Vad gör de egentligen på dagarna? Kommer de ihåg att äta frukost? Är det alltid popcorn till kvällsmat eller har de nån typ av vett i huvet? Är det sant att Hanna aldrig dammsugit lägenheten? Vad pratar de om? Har de vänner? 

Vi förstår att frågorna är oändliga, därför startar vi nu denna underbara blogg som ska ge er svar på allt ni undrar. Fantastiskt va? 

Såå, vad händer just nu på Mariehemsvägen 15C? En liten försmak liksom. Det ska ni få veta, det är tävling om vilket ljud som ska fylla lägenheten. Hanna höjer volymen på sin kärlekslista på Spotify och Anton kontrar med Fifa-ljudet från TV:n. 

Välkommen till vårt liv. 
 
 

Om Hanna




HANNA OM HANNA

Jag älskar sol och värme och ändå bor jag här i norra Sverige. Varför? För att jag är väldigt väldigt kär. Och för att jag vill vara nära min fina familj och mina vänner. Mamma måste ju kunna sköta mina små prinsar och prinsessor som jag ska föda fram här framöver! Förutom sol, värme och Anton älskar jag godis och allt onyttigt som finns i denna värld. Det sistnämnda har lett till att jag startat ”mitt nya liv” ungefär varje måndag de senaste åren. Oftast håller det i ca en dag, jag har alltså väldigt dålig självdisciplin.

Politik, historia, samhällskunskap, geografi och sånahär saker som räknas som allmänbildning och även gör att man är bra på Trivial Pursuit har aldrig intresserat mig. Därför kan jag säkert framstå som trög eller dum ibland. Det gör mig dock inte allt för mycket, man kan ju inte vara bäst på allt ;) hehehe.....

Drömmen vore att leva i LA som Hollywoodfru eller nåt (med Anton såklart, ingen gubbe!) Där skulle jag bo i vårt gigantiska hus, på dagarna skulle jag träna med min personliga tränare, ordna med massa välgörenhetsfester i min stora trädgård och lära mig att laga mat! Och ha löshår, höga klackar och supersnygga kläder. Nu delar inte Anton min dröm, och som tur är är jag faktiskt villig att ge upp den för något som passar oss båda. Ett stort hus i en by nära familj och vänner där våra barn kan springa och leka med sina kompisar (som såklart är våra kompisars barn som bor i husen bredvid;)) Och innan dess blir det såklart ett hejdundrandes bröllop, men det är framtiden det. Nutida Hanna får ni läsa mer om i bloggen!

ANTON OM HANNA
Hanna, världens bästa tjej. Smöriga första ord, jag vet. Hon är den enda tjejen som jag vet som kan sitta och se fotbollsmatcher där inte Sverige spelar eller att det är en viktig final, utan att tycka det är tråkigt. Men det är inte bara därför hon är så otroligt bra. Ibland kan jag nästan tro att hon har tagit nå knark som gör att man skrattar och ler jämt. Bra knark i så fall. Men det finns några guldkorn hos Hanna som bara är ännu mer fantastiska än att hon är glad, rolig, snäll och såna saker, saker som gör henne till Hanna. Här kommer tre av dessa oändligt många guldkorn.

1) Att se en film med Hanna är lite som att se film med en blind. Att känna igen ansikten går tydligen inte. Så man måste sitta och förklara för henne vem det är som gör något och varför. Det är alltid lika roligt efter ett biobesök att kolla hur Hanna har uppfattat en film. För under biobesöken vägrar jag då i alla fall sitta och förklara.

2) En annan sak som är så fantastisk med Hanna är att hon under vårt första år som sambos inte trodde att jag hade märkt att hon alltid tar den kakan som ser godare ut, den köttbiten som ser godare ut, den mackan som ser godare ut, osv. Så när jag kommenterade det blev hon högröd i ansiktet. Så ett tips om ni fikar eller äter med Hanna, se till att välja först, för hon har inte slutat upp med denna vana.

3) Min tredje och sista grej som jag tycker verkligen är signifikativt för Hanna, är att hennes mobil alltid, ALLTID är borta. Vi klev in i lägenheten i Umeå för någon dag sedan efter en sommar i Piteå, trots att hon smsat i trappuppgången var mobilen försvunnen när vi klivit in i lägenheten. Vart var den då? Bland hennes scrappbookingsaker i en hylla i tv-rummet. Helt otroligt.

Om Anton




ANTON OM ANTON
Fuck vad svårt. Vill göra som alla andra i världen och hylla mig själv i denna presentation, men det skulle bli så tjatigt. Apan är mitt alias och Anton är mitt namn, tjugoett år, pluggar ekonomi, född och uppvuxen i en by utanför Piteå. Så nu är det där formella tjafset avklarat, nu ska vi börja gräva på djupet. 

När jag suttit och beundrat mig själv den senaste tiden har jag förbluffas av hur otränad och smygtjock jag börjat bli. Har aldrig i mitt liv haft en dubbelhaka men nu när jag böjer huvudet framåt så kommer den smygande, det är en märklig känsla. Jag har varit smal och hyfsat tränad så länge jag kan minnas. Men efter att ha lagt fotbollen lite på is det senaste året har alltså verkligheten och ”i-landskroppen” kommit ikapp mig. Nu är det inte så att jag är ”svettjock” på något sätt, jag har fortfarande ett BMI på typ 23 så det är mer bara en insikt. 

Fotboll är annars det bästa som finns. Det finns tre goda ting inom fotboll förutom att utöva den. 1)Manchester United, 2) Zlatan Ibrahimovic, 3) FIFA på xbox. Dessa tre ting tar upp väldigt mycket tid för mig och fyller oftast min vardag tillsammans med att se svensk stand up. Jag skulle nog inte ljuga om jag sa att jag har sett alla svenska stand up-grejer som finns på Youtube. Jag har inte bara sett dom en vända heller. Fråga mig inte varför, för mycket fritid kanske. Borde nog ta tag i mig själv och träna istället… Jaja, där har ni mig i en uppsats på 7,5 hp, typ.

HANNA OM ANTON
Badvaktsanton då.. En trevlig prick det där! I alla fall när det går bra för Rooney och gänget i fotbollen, eller laget han styr med sin xboxdosa (har den förresten växt fast i hans hand?). När det går dåligt är han dock inte lika trevlig, då får man gömma sig i ett hörn och vara tyst för då kan gardinstängerna flyga ner, jajamän 28 maj 2011 hände det. Humöret styrs alltså oftast av fotbollen, tur att han hejar på ett bra lag som alltid vinner Premier League! (ellerrrrr..) Förlåt Anton. Puss.

Så, fotboll det kan han alltså. Allt om fotboll, jag lovar. Han kan rätt mycket annat också, allmänbildad ni vet! Jag behöver liksom inte Google när Anton är hemma. Jag vet inte om det beror på att jag är trög och har dumma frågor eller att han är översmart. Vilket som så fattar ni ju att han är bra att ha!

Nåt han inte är lika bra på är det här med musik. Jo alltså, han kan väl rappa lite med Movitz och så, men när det kommer till melodier är han körd. Tondöv, kass. UTOM i ”I Will Always Love You” med Whitney Houston, där sätter han alla wailingar som om han inte gjort annat! Vart denna plötsliga musikalitet kommer från har jag ingen aning om..

När vi först träffades för snart sex år sedan kunde man förresten fundera på vad det var för människa som kunde vara så oerhört dålig på att matcha kläder. Det kunde vara tre olika rödfärger på överkroppen och sen rosa sockar på det. Snabbt fick vi lära oss att det var ju bara lilla Anton som inte gjort annat än att spela fotboll innan! Hur kunde han veta bättre? Nu har pojken lärt sig det där, han är faktiskt riktigt duktig på att hitta kläder numera. Också är han snygg och luktar gott ;)