Hanna 32 år, se hit!

Snabbt nappade folk på mitt inlägg om hur trevligt det kan vara att bo på röda soffan! I helgen har vi fått ha Tove här och nästa helg kommer hela tre människor! Hur de ska rymmas på soffan återstår att se.

Det är så trevligt med folk som sover över!! Jag och Hannao pratade om det förra helgen, charmen med att hälsa på någon i en annan stad. Då måste man ju verkligen sova över. Vi bestämde att vi ska göra det när vi blir riktiga vuxna också, även om vi bor i samma stad! Man får ut så mycket mer av det hela, äta frukost, dela sminkspegel, fixa håret på varandra, inte behöva avrunda kvällen och fundera på när man ska börja dra sig hemåt. Man bara tar på sig pyjamasen och sen ligger man och pratar tills någon däckar. Ni hör ju!

Härmed lovar jag mig själv att jag ska ha pyjamaspartyn med övernattning även när jag äger ett hus och ska verka vuxen. 


Dumpad för ett tv-spel

FIFA 13, vilket underbart spel. Om man nu fick spela det... Hanna har tidigare klagat på att jag inte blir i närheten lika glad när jag gör mål som sur när jag släpper in. Nu har hon spelat några matcher och jag kan säga att det inte bara är jag som har den egenheten för mig. Fula ord åt domaren och backar varvas med något som ser ut att vara ett leende när hon gör mål. 
 
Hur går det för hon då? Tja, just nu leker hon ut Barcelona med sitt Real Madrid. Ställningen är just nu 5-0 till los blancos.

Skräck och inte så mycket förtjusning


God morgon! Visste att det skulle uppstå komplikationer med mitt nya utseende efter en natts sömn!!!!! Luggen står åt alla håll. Jag har dessutom fått en permanent rynka till höger om min mun!!!?? Vänster kanske det är.. eller höger. Ni ser ju. Anton älskar mig trots att jag inte kan höger och vänster, men med den här nya frillan är jag inte helt säker längre. Det känns förresten konstigt att lägga detta inlägg under skönhet....Livet alltså.

 

Skräckblandad förtjusning


Ingen vet riktigt vad som hände idag.. Anton gick till Ica och jag tog fram saxen. Tre sekunder senare låg en stor tofs på golvet och jag skek och hoppade lite, kände mig härligt wild and crazy och dum i huvudet på samma gång! NU känns det bra, får väl se om jag vill dö eller leva imorgon när jag vaknar och luggen ligger i fem stripor i pannan och har framkallat sjuttiotusen finnar av sin fethet över en natt.......... Å nej, snälla säg att jag är fin. Får panik. 

För er som inte förstod (manliga läsare osv......) så har jag klippt lugg. PUSS.

Torr bakom öronen? Aldrig i livet

Alltså det finns regn, och så finns det R. E. G. N.. När jag skulle till skolan imorse såg jag att det regnade, "Det ser nog farligare ut än vad det är" tänkte jag. Efter att ha kommit halvvägs till skolan var mina byxor så fastklibbade på min kropp för att det var blöta att jag och jeansen nästan var ett.
 
Jag cyklade vidare och ringde Månsson för att fråga om jag kunde få låna ett par brallor. Det kunde jag. Aldrig någonsin har ett par torra brallor känts så sköna. Aldrig någonsin har jag tagit så mycket fel på väder. Aldrig någonsin mer ska jag tänka, "Det ser nog farligare ut än vad det är". Såja, nu har jag bloggar så nu är nog Hanna nöjd. Nu åter till FIFA. 

13 ett oturstal? Tss

Sen blogg idag. Varför undrar ni då? Delvis för att jag har paus i en fantastisk aktivitet för att det är "Masterchef", delvis för att vi varit hos Johnny och Wille, delvis för att det damp ner post idag som inte gick av för hackor. Ett paket från CDON låg i brevfacket, och Anton Dahlbäck blev som en sexårig pojke på julafton. Den där fantastiska aktiviteten jag pratade om som kom i paketet från posten var inget mindre än FIFA 13! 
 
Här har vi det fantastiska spelet. Och inte nog med det så fixade jag mig en Steelbook av spelet. Love it!
 
Så nu kan jag alltså lägga FIFA 13 till samlingen. Har nu alla från 1999- 2013.
 
Må vara att jag fixade en Steelbook på FIFA 13 men den kommer inte kunna ta platsen med dessa jättar. Orginalkartongerna från FIFA 99 och 2000, de är något alldeles extra.
 

Dagens instagram

 

 
 
Nailade matlådan idag. För första gången på drygt ett år fanns det äkta bestick, det fanns en flaska att fylla vatten i och det fanns till och med sallad!!! Hejdå mini-kaffesked i plast, det här var grejer det!! Det gör vi om.

Dessutom har jag världens bästa mamma. Planerar en hemresa om två helgen och hon vet hur jag vill bli mottagen. 

Tipselitips

Vad det är jobbigt att det ska finnas så många bra människor i X-factor!! Har ni missat det!? Här kommer min topp 3-lista så kan ni gå in och njuta lite ;) Klicka på bilderna för att lyssna.

Alexander Cundell
Varsågod och smält. Hur söt!?!? Nej, han sjunger inte helt perfekt men jag grinar och får rysningar, till och med på benen(!!!) Åkte ju tyvärr ut nu...... Men det här är MIN topp 3 ;) 

Simon Issa
Alltså dra en gräns!!!!! Vad gör killen!?!?

Alexander Holmgren
Nummer ett. GÅ OCH VINN.

Nu är det jag och Maria Montazami kommande timman, älskar henne. Synd bara att man måste plågas med Gunilla Persson, kan de ta bort henne från programmet!?!?!?! Jag mår på riktigt dåligt av denna kvinna. Vissa ska inte ha barn, så är det.


När livet inte blev värt att leva

Har legat sjuk hela dagen men det är inte dagens sämsta. Dagens sämsta är också världshistoriens sämsta, det är nämligen så att världen förutspås lida av baconbrist 2013. Plötsligt gör det ingenting om jorden går under 2012 för det finns ingenting att leva för (på) 2013. Varför denna orättvisa? Varför? 
 
Men vi måste se framåt kära vänner. Hitta en lösning på problemet. Det är dags för "Anton löser världsproblem"!
"Stoppa dessa så kallade vegetarianer att käka upp all majs och sojabönor. Ty de behövs bättre i uppfödningen av köttguldet. Sansa er kamrater, att utplåna dessa tjuvar som stjäl föda från våra gottegrisar är inte nödvändigt. Än." Problem solved.
 
För övrigt gillar jag att det finns en organisation som heter "National Pig Association", det är dom ändå värda.
 
Här nedan finner ni en länk till artikeln:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15499721.ab 

Ramaskri


Vilket liv alltså! Tiotusentals läsare har mailat och ringt och hört av sig, upprörda över att jag inte visat vad man som gäst får uppleva när man bor på röda soffan hos oss!!! Är det något man vill uppleva!? Självklart ska ni få veta. ;)

På fredagen mötte jag upp Hanna vid flygbussen och vi tog oss hem till lägenheten. Hela dagen gick åt till tjejsnack och en underbar sallad tillverkades. Tjejsnacket fortsatte sedan hos Sofia där vi åt en utsökt trerättersmiddag.

Det finns många olika sätt att laga mat på. 

Lördagen spenderades på stan och sen lagade vi ännu en utsökt middag! Den här gången till 10 personer, jag ville ju såklart att Hanna skulle få träffa mina fina fina vänner! Sen skulle nattstaden Umeå visas så vi gick ut och dansade på Rex.
Jessica och Stina, snygga som vanligt!

Den här bilden är bara med för att visa min panna!! Hur jag än skrynklar och vinklar den kan jag inte återskapa denna häxvårta (?) som förevigats här. Vad är det!?!?!?

Söndagen blev en typisk Mariehemsvägen-söndag. På TV:n var det fotboll, i soffan satt det hejande människor och på bordet fanns chips och godis i överflöd. Och Manchester United vann och City tappade poäng vilket innebar glada pojkar - tur för Hanna! Och som sagt var så avslutades kvällen med en riktig tjejfilm och ännu mer godis.

Låter detta som något du vill uppleva? Hör av dig för att boka en helg innan det blir fullt!

Sjukt kul dag

Efter helgen så har jag lyckats bli sjuK, och jag kan inte se någonting roligt med det. Oftast brukar jag som kunna se någon slags ironi eller komiskt i dåliga händelser men det här, det går inte. Näsan är röd för att jag snytit mig så sjukt mycket. Ögonen rinner som om de var inspirerade av niagarafallen och lite mer därtill. 
 
Skulle jag beskriva mitt utseende nu skulle det vara att jag är en mix mellan Sir Alex Ferguson, Kalle Anka och Hanna när hon har åldersnoja. Vad representerar de olika personerna och figuren? Den röda näsan är ju Sir Alex signum förutom att vinna. Hanna representerar såklart tårarna. Make till syndaflod när hon inser att hon inte är 16 längre har jag aldrig sett. Men Kalle Anka då? Jo det ska jag säga er, jag har inga brallor på mig. 

Drömmar ni vet

Hej pluttisar! Vilken helg jag har haft alltså, Hannao har bott på soffan fredag till måndag och jag har haft noll minuter till att blogga. Huuur mysigt som helst har vi haft det och helgen slutade med pistagenötter, godis och (såklart) Crossroads. Tusen hjärtan till den filmen alltså. 

Det var verkligen min stora DRÖM i högstadiet, att åka på roadtrip i USA med tjejkompisarna . Då innehöll roadtripen såklart en snygg cab, nån snygg kille vi kunde lifta med, okända vandrarhem och såklart skulle pengarna sina och vi skulle bli tvugna att sjunga karaoke för att klara oss (sa jag att Crossroads var min favoritfilm?;)) Jaja, det var då, TÄÄÄÄÄÄÄÄNK ATT JAG FAKTISKT SKA TILL LA!? En bil blir det, kanske inte en cab dock... Nån kille tänker jag inte lifta med, istället tänker jag Skypa med min alldeles egna kille och få ha någon att komma hem till när allt är över. Okända vandrarhem kan slänga sig i väggen, vi har hyrt ett hus med tre våningar och pool. PUSS PÅ LIVET. Nu ska jag beställa en resväska. (ja, den är rosa.)

Bra dag

United vinner oförtjänt i sinne och City, Arsenal och Liverpool tappar poäng. Bra dag. 

Junk istället för hunk

I helgen är vi tre som bor på Mariehemsvägen 15C i lägenheten högst upp. Hanna O är på besök. Tre personer på en toalett är ju inte speciellt mycket. Jag menar det är ju helg så ingen är stressad för att den ska upp tidigt och man har hur mycket tid som helst. Då undrar jag, varför i hela friden får Hanna 1 och Hanna 2 för sig att gå på toa samtidigt och låsa in sig där? Jag förstår inte hur man kan välja att sitta och titta/prata med en som kissar när det finns en hunk (jag) i lägenheten. Dessa kvinnor...

Smile to the camera

Det här är jag. En bra kamera och ingen kamerahjärna är vad jag har! Nån gång ska jag lära mig den ordentligt, kolla på massa filmer och läsa saker... Idag hittade jag lite effekter och grejer man kunde göra direkt i kameran, det kändes som en lagom nivå för mig. 
Jag hade iallafall ett fint motiv att testa på, och efter att jag igår skällt ut honom för att han alltid gör FULA grimaser så fort en kamera kommer fram var han väldigt medhjälplig! Nöjd över skägget, glad och fin osv... Ett tag iallafall. På slutet hatade han mig nog lite som störde i hans fotbollstittande.

Lyckos mig, tänk att han är min....





 
 

Kanske blir kallinglyft ändå

Nu känner jag att jag måste försvara mig här mot Antons påhopp! Jag blir jätteglad när han hjälper till och vill göra saker här hemma. MEN, det här med tvätt alltså...;) När jag tvättar går det till såhär: Jag sätter igång tvättmaskinen, när den är klar hänger jag upp tvätten och när tvätten är torr viker jag ihop den och lägger i byrån/garderoben. Jag HATAR att ha tvätt framme i lägenheten.

När Anton tvättar ser det oftast ut såhär: Anton startar tvättmaskinen. 

Jag blev alltså inte överlycklig att det var just den här sysslan Anton valde och när han började prata om slut kalsonger tittade jag nog på honom som om han var dum i huvet. Jag vek ju MASSA kallingar bara för någon dag sedan! Han valde iallafall att starta en tvätt.

Vi kom precis hem från Johnny och Wille som bjudit oss på middag idag. Då såg det ut såhär:


Japp, tvätten hade legat bortglömd och hjälplös i tvättmaskinen hela kvällen. Det lät även såhär.
"Oj, här hade jag visst massa kalsonger...." Suuuuuurprise! ;)

TUR att den här snygga killen är bra på väldigt mycket annat än just tvätt ;) 



Slipper kanske kallinglyft imorgon

Idag har vi städat hela läggan, ja nästan sanerat den. Eller det var kanske mest Hanna som städade... Så när allt var klart tänkte jag att en tvätt kunde jag ändå sätta igång för att kompensera hennes flit och slit. Så när jag säger till Hanna "Jag sätter igång en tvätt" så hoppades jag att hon skulle bli lika glad som jag blir när hon gör någonting liknande. Så fel jag hade.
 
"NEEEJ!!! Jag tänkte att vi inte ska tvätta mer i veckan!" hör jag henne skrika. Jag blev alldeles stum inombords och stod där med smutstvätt i famnen, jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag har ju slut på kalsonger så vad skulle jag göra nu? Ska jag ta ett par smutsiga imorgon? Måste jag köra commando? Tur att hon ska på IKSU snart så jag kanske hinner att smygtvätta lite. Dessa kvinnor....
 



Det tar emot

Har just avnjutit en fantastisk fotbollsmatch. Och jag måste erkänna att det går tydligen att bli underhållen i sinne trots att det inte är Manchester United som spelar. Ikväll så handlade det såklart om matchen mellan Real Madrid och Manchester City. Sen så är ju en match där City förlorar ofta en bra match men detta var något extra. Real och framförallt Cristiano Ronaldo bjöd på fotbollsporr, det måste jag erkänna. När jag ändå erkänner lite saker hit och dit så finns det två saker till jag måste erkänna trots att det tar emot. 
 
1) Yaya Touré, den människan skulle jag gärna se göra en inverterad Tevez-flytt. Fy farao vad killen är bra!
 
2) För er som gillar fotboll bör se "Beeing Liverpool", i det programmet följer man Liverpool FC bakom kulisserna. Den är väldigt lik "The road to winter classics" som svt visade för ett tag sedan. Hur som helst är det ett geniprogram och jag önskar i sinne att Manchester United hade gjort ett. 
 
Vill avsluta med att säga; Glory Glory Manchester United


 

En applåd för oss tack

Åååå, vad jag inte tycker om matte och statistik!!! Här väljer man att utbilda sig till Socionom och ÄNDÅ måste man hålla på med sådan skit. Vi har iallafall varit jätteduktiga idag och pluggat på vår "lediga" dag. Ja, det är sant, titta själva! Den där uppgivna minen har ingen, FÖRUTOM en människa som har en statistikpowerpoint framför sig, räkneövningar i soffan och två vänner som pratar om statistik på besök!!!!!



Nu har jag pluggat färdigt för idag och ser fram emot en kväll framför TV:n, tisdagar är min absolut bästa TV-kväll: 
19.30 Halv åtta hos mig
20.00 X-factor
21.00 Svenska Hollywoodfruar <3
22.00 Heart of Dixie (på kanal5play eftersom det krockar med X-factor numera...)

Jo, alltså jag har ett liv utanför soffan också. Lovar.










Da capo, my ass

Har lugnat ner mig nu efter dagens skoldag. Min skalle ville bara explodera och skrika efter det vi utsattes för idag. Men vi tar det från början. Som jag berättat tidigare läser vi en kurs i design nu som handlar om att göra bussåkandet mer attraktivt.
 
Så nu har vi jobbat med att samla info i två veckor och idag skulle vi redovisa för klassen vad vi hade fått in för information. Inte så farligt tänker ni kanske, grymt farligt säger jag då! Eftersom vi alla i klasen fått till 99% likartad information så blev det att lyssna på 11 grupper som sa precis samma sak. Jag överdriver inte när jag säger att 99% var likartad, det var till och med så att en del av informationen, som handlade om bussföretagen, var från ett dokument som alla i klassen hade fått för att det inte gick att få tag för en intervju med företagen. 
 
Så om någon undrar vad Länstrafiken i Västerbotten har för vision så kan jag det utantill, typ...


 
 

På okänt vatten

Igår var jag på loppis. Först och främst vill jag säga att loppis och Hanna inte är bästa vänner. Jag tycker att det luktar gammalt och jag är oftast inte jättesugen på att äta på nån främlings tallrikar. Jag lovade iallafall att ge det en chans, mest för att få hänga med mina fina flickor. Och visst fyndade jag, godisremmar (ej begagnade)! Där i mitten av stora hallen stod en man och sålde dessa, kanske mest för att barnen skulle orka gå med sina föräldrar men jag nappade! Jag fick även några böcker med mig hem, inte för att jag är stor-läsarn som ni kanske vet, men jag har också en bokhylla att fylla ut! 

Böcker känns ändå helt okej, de flesta verkade till och med helt nya, MEEEEN, det finns vissa saker som jag inte för mitt liv kan förstå att folk försöker sälja!!

1.  Tofflor och gamla träningsskor. Usch, alltså tofflor. I dem har någon stoppat ner sina nakna fötter och blivit varm och gosig. Avlagringar från någon annans varma och gosiga fötter känner jag inte att jag vill doppa ner mina egna fötter i.

2.  Kaffemuggar. Diskade, visst visst, men med avlagringar från gammalt kaffe. Sugen?

3.  Modetidningar från 2010. M.O.D.E. Behöver jag ens förklara? 

Tack för mig.





 
 

Live från läggan

Halvlek i den prestigefyllda Fifa-matchen mellan Hanna och Anton (känns bättre att skriva så än namnen på lagen av nån anledning........;)) Ställning: 1-1. 
 
I'm the king of the woooooooorld.






Pensionärer, alkisar och jag

Idag var det fint väder ute så jag kunde ju inte sitta inne hela dagen. Men vad skulle jag ut och göra? Gårdagens stora bragd då jag sprang löpartävlingen gav mig men. Skavsår i sinne med andra ord. Så om jag nu skulle ut i det fina vädret, vad skulle jag göra? 
 
Jag började gå och gick förbi en parkbänk, sen kom en till och en till parkbänk. Varför satte jag mig inte på en sån och njöt av dagen? Jo, för att i min värld är det bara alkisar och pensionärer som sitter på parkbänkar. Skulle en ung och fräsch människa som jag sitta där skulle jag ju få konstiga blickar av folk i stil med "vad har han druckit?" Nej, jag gick vidare och plågade mig igenom en vandring med mina skavsår. Jag längtar redan till jag blir pensionäär så jag kan använda parkbänkarna, annars får jag satsa på att bli alkis.
 



Veckans bra eller kräk v.37

Då var det dags att betygsätta veckans käk. Alltså, har den varit bra eller kräk?

Måndag
Hemmagjort potatismos och fiskpinnar
 

Jag hatar fisk. Men fiskpinnar är ju som något annat. Det är ju inte fisk. (Bra sagt Anton) En svennebananmåltid.
 

Nu höll jag på att klaga på halfabrikat som en sån här "duktigbloggare" (Underbaraclara osv..). Men nej ni, det tänker jag inte göra! Findus färdiga fiskpinnar som tar ca 5 minuter att göra och garanterat innehåller jättemycket dåliga saker smakade mycket bra! Och majonnäs alltså.... dregglar lite nu.

Tisdag
Makarotto
 
Låt oss se nu, ingredienser: Makaroner, ärtor, ost och bacon. Japp ni läste det, B. A. C. O. N. 


Namnet drar ju ner en betygprinsessa... Men förutom det är det här ändå en fullt godkänd tisdagsrätt! Utom att baconet smakade gris vissa tuggor.. (Jag kan vara den enda som klagar på den där speciella "gris-smaken" som ibland dyker upp, men jag fattar inte att man INTE kan känna den..) Ärtorna är iallafall bra.
 

Onsdag
Potatis- och purjolöksoppa
 

Soppa är magiskt! Den här smakade lite mindre än den förra soppan vi åt. Men delt duglig. Att få doppa bröd i soppa (går det att äta soppa på något annat sätt?) är ju riktigt huvva bra! Men som sagt en soppa kan aldrig få mer än tre apor. 


Mycket bra! Är helt såld på soppor numera! Släta soppor alltså, inte såna med köttbitar och skit! Råkade dock salta lite mycket... Jag och kryddor........

Torsdag
Vegetarisk pasta
 

Skulle inte ens vilja att min värsta fiende smakade detta! Vad är det för idioti att inte ha med kött eller kyckling i en maträtt? 


Jaa ni, inte så bra faktiskt. Jag vet inte när jag ska lära mig att kött gör sig bra till pasta? Men det SER ju så gott ut med tomatsås och mozzarella och grejer! Blev ganska mycket rester denna regniga torsdag...

 
Fredag
Taakos


Tacos är magiskt! Dock smakade köttförsen lite konstigt. Men det är ju ändå en grym rätt. Sen så har jag fått en fetisch för tacosås med nachochips. Det är så himla gott!
 
Tacos, tacos, hur kan man misslyckas med tacos? Jo det ska jag tala om för er: Man köper blandfärs istället för nötfärs. Här kom också den där motbjudande grissmaken in i min mun!!! Andra portionen blev vegetarisk och mycket god och drog upp betygen en aning igen.

I vår röda soffa

Jahapp igår började ju då New Girl om, den här fantastiska serien som jag skrattar så jag gråter till. MEN, jag såg den inte. Jag har fått panik för att jag spenderar alldeles för mycket tid framför TV:n och inte gör nåt vettigt av mitt liv!!! Det sjuka i det här är att jag faktiskt VILL se allt jag ser! Det är inte att jag sitter och slö-ser massa skit, det här handlar om koncentrerat TV-tittande och jag måste rensa i min personliga TV-tablå. Det började som sagt igår med att hoppa New Girl.... Men ni ser ju hur mycket BRA det finns som inte är rensningsbart!!
  • Svenska Hollywoodfruar (skulle aldrig i livet missa ett enda ord som Maria Montazami säger!!)
  • Heart of Dixie
  • Masterchef USA, 2 ggr i veckan
  • Project accsessory
  • Ensam mamma söker
  • Halv 8 hos mig, 4 ggr i veckan
  • X factor, 3 ggr i veckan
  • Bonde söker fru 
  • Navy CIS
Den enda jag skulle kunna tänka mig att hoppa över här är Navy CIS, men det är på en sån underbar tid!! Precis när man har ätit kvällsmat, jag lägger mig i Antons knä, slumrar lite i reklampauserna och varvar ner och välkomnar sömnigheten och bara mystittar. (Förutom när det är för läskigt men då blundar jag mellan reklamerna också.)





Får man längta?

På drygt två veckor smäller det. Den 28 september om allt går som det ska kommer det anlända ett fantastiskt paket i brevlådan. Vad innehåller paketet? FIFA 13 såklart! Har förhandsbokat det och till och med köpt FIFA Ulitmate Edition med Steelbox. Ska Hanna till USA och ha det kul måste jag ju hitta ett substitut för henne. FIFA lär ju bli det substitutet. Som jag längtar! Eller ja. ni förstår vad jag menar. 

Bra saker och så

Förutom att jag har haft sjukaste huvudvärken och ont i halsen idag så händer det bra saker i mitt liv just nu!

- Jessica har varit här ikväll och vi har bokat flygresor till och från Stockholm och även Los Angeles-New York.

- Jag kommer (med största sannolikhet) få bidrag från skolan för dubbel hyra, inrikesflyg osv för USA-resan!

- Jag har världens finaste basgrupp på skolan!

- Hanna O har bokat flyg så hon kommer och hälsar på oss nästa helg!!!

- Anton har fortfarande inte gjort slut vilket betyder att jag fortfarande får somna bredvid min absoluta favoritperson varje kväll :)

... Nåt som är mindre bra är att jag idag satte tvål på min tandborste.






Den enes död den andres bröd

Skulle handla på Ica idag. Hanna ville ha ett nyttigt mjukbröd, typ lingongrova sa hon. Så när jag gick på Ica för att fixa det där brödet så var det slut. Hur skulle jag göra nu? Jag kunde ju inte bara komma hem tomhänt eller med något ljust onyttigt bröd. Sen slog det mig, jag avskyr lingongrova så brutalt mycket! Så om jag tar det brödet som ser äckligast ut borde jag ju vara väldigt nära lingongrovabrödet. När jag kom hem visade jag mitt inköp, tro det eller ej jag hade lyckats med mitt inköp. 
 

Vi hade ingen hare, vi fick en sköldpadda

Igår ringde det på min mobil någon gång efter klockan 22, det var David. Såhär var ungefär samtalet:
"Hej Anton vad gör du på lördag?"
"Jag vet in..."
"BRA! Då ska du springa milen med mig. Så nu var du anmäld till tävlingen."
"Okej visst." 
"Imorgon ska det vara en visning av banan så vi springer och testar den då!"
"Det blir svinbra!"
 
Det senaste årets träningar skulle jag kunna räkna på mina fingrar och tår. Men sen jag kom tillbaka till Umeå i år så har jag förvandlats till en kille som faktiskt börjar röra på sig igen. Så idag har jag sprungit min första mil i mitt liv. Men oj vad långsamt det gick. Det fanns nämligen tre grupper man kunde välja att springa med då man skulle få testspringa banan. En snabb, en mellan och en långsam, vi tog mellangruppen.
 
Jag vet inte hur det är med er närni tänker springa, men är inte vitsen att man ska just springa och inte gå 1/5 av banan? Så gruppen vi sprang tog sig igenom milen på 1h 10min. Vad är det för pensionärstempo? Och det gick ju inte att springa i förväg för då skulle vi ha sprungit vilse, nej bakom ledaren var vi tvungna att vara, vi och gamlingarna med permobil... 
 
 
 

En av årets största dagar

Idag är en stor dag. En dag som kommer en gång per år och innebär pirr i magen, ren lycka och lite fjantiga skutt i min ensamhet. YEEEEES, jag har börjat lyssna på julmusik. Så var det sagt, hata mig om ni vill men sån är jag. När höstrusket smyger sig på såhär i september börjar jag längta som ett litet barn efter julen, och sååå länge kvar är det ju faktiskt inte. 

Om ni inte hatar mig utan istället känner "ååååh så mysigt med jul, jag vill så väldigt gärna ha Hannas absolut bästa julspellista och starta jag med!!". Självklart ska ni få den.

HANNAS JUL






Anton, nejnej mitt namn är Kalle Spann

Kollade idag igenom bilderna som våra lärare tog på oss för att de skulle kunna betygsätta oss. När jag bläddrade igenom bilderna och kom fram till min egen så slog det mig, jag är den enda i hela klassen som misslyckas med att titta i kameran. Hur sämst är jag? Jag hade en uppgift, gå fram, se in i kameran och säga "cheese". Resultatet visar något helt annat. Min min liknar den minen jag tror jag hade haft ifall jag klivit in i Willy Wonkas chokladfabrik och att han precis har sagt att allt det som finns där är gjort av godis. Se själva, det bjuder jag på.






Veckans bra eller kräk v.36

Då var det dags att betygsätta veckans käk. Alltså, har den varit bra eller kräk?


Måndag
Rester
 

Alltså rester, det är ju inte magiskt direkt om det inte är resterna jag åt i måndags. Vad sägs om potatisgratäng och rotsbiff? Taget! Jag är svag för krämiga saker och kött, eftersom vi inte ger ut halvor och avrundar uppåt blir detta en svag 4a!


Jag är inget stort fan av rester, men efter en lördag med besök av mamma och pappa och en söndag med gäster som gjorde på tok för mycket fruksallad kan det inte vara annat än bra. Fruktsallad, som min portion till 97% bestod av är dock inte så middagigt, vilket drar ner betyget.



Tisdag
Makaroner och skink- och svampsås
 

Det här är en av mina favoriträtter hemma. Men då är det bacon istället för skinka, vilket faktiskt gör större skillnad än man kan tro. Förvisso är ju bacon det bästa som finns så det blir en orättvis jämförelse. Den får en svag 3a.


Svaaaaaaaamp. Jag älskar svamp och jag älskar när Anton stoppar i massa grädde i såsen, trots att mitt nyttiga jag klagar med hög röst när han gör det. Men här betygsätter vi smak och inte nyttighet! Mes-makaronerna hade dock gärna fått vara penne eller nåt!


Onsdag
Hemamagjort potatismos och baconlindad sparris
 

Har jag sagt att bacon är det bästa som finns? Det låter tjatigt men det här är en maträtt som klippt och skuren för mig. Hemmagjortpotatismos är så brutalt gott, förstår inte folk som rankar exempelvis klyftpotatis högre. En smörbrunn i potatismoset och det blir flott och gott!


Här, mina damer och herrar har ni världens bästa snabbmat!! Dock blev det nåt så amitiöst som hemmagjort potatismos den här gången, vilket drog ner snabbheten på maten men drog upp smaken så sjukt mycket! 


Torsdag
Plättar
 

Plättar, inte en så spexig och sexig maträtt trots att Hanna är kung på att göra dom. Vi hade dock ganska sköna tillbehör eftersom vi hade käkat glass med olika saker till någon dag innan. Att kunna välja på chokladsås, vattenmelon, grädde och hallon gjorde det hela mycket bättre. Men trots det så fanns där inget kött, vilket sänker betyget. 


Plättar kommer alltid att vara en femma. Både för att det är gott som bara den men också för att jag är så sjukligt stolt över mig själv när jag gör dem med mina magiska händer!!!!!!!


I fredags åt vi alltså borta på var sitt håll, och eftersom det känns svinigt att betygsätta andras mat får ni här söndagens tallrik som vi gjort helt själva.
Söndag
Kroketter med fläskfilé, svamp och rödvinssås
 
Solklar 5a. Frågor på det?


Alltså den där rödvinssåsen... Jag ville slicka tallriken ren efteråt (det gjorde jag inte). Köttet hade kryddanton stoppat massa goda grejer i så jag trodde jag var på gourmetrestaurang, också svampen ni vet.. Vad som gör att detta inte blir en femma är potatiskroketterna, det är inte riktigt min grej. Hade det varit potatisgratäng hade den fått full pott.


Äkta tjejlycka

I helgen kom äntligen min efterlängtade plattång!! Min rackare gick sönder i början av sommaren och sen dess har jag gått och funderat och funderat om det är värt att köpa en likadan. Kom till slut fram till att det var värt det. Har man en gång haft en ghd är man fast (SÅ bra är den, Jessica.)

Synd bara att jag börjat läsa till Socionom istället för frisör, vad får man för rabatter och erbjudanden nu!?!?!? Den här gången var det bara att öppna plånkan och betala fullt pris. Vågar dock inte säga vad det var för då kommer kanske svärisarna övertala Anton att lämna mig på stört, innan det blir nån typ av gemensam ekonomi i det här förhållandet!!

Paparazzianton fångade min envis-femåring-lycka............





Live från läggan

Hanna kan då konsten med att utnyttja en trött kille. När jag säger att jag är trött och kommer somna om vi sätter på en film, så betyder inte det att man kan välja vilken smörja som helst. Nu sitter hon och ser Twilight medan jag slösurfar runt på alla hemsidor som jag kan för att slippa se skiten. 

Tårtkalas

Hejhejhej, minns ni mig!? Det är så svårt det här med att blogga på helgen, jag har så väldigt lite datortid! Fredagkväll hängde jag med underbara flickor från klassen och igår var det stan med Anton och myskväll framför en tjejfilm, han är så fin som ser dom med mig!! ;) Konstig stanvända förresten, Anton kom hem med ett par skor och jag kom hem med en såg! Det enda som stämde var att lunchen åts på Max.

Denna söndag har spenderats på Mariehemsvägen 6J, Erik har gått från 20 till 21 och även från rätt cool till totalt stil-lös! Det till utsidan söta och prickiga paketet från oss innehöll nämligen en så kallad vargtröja. Erik kände sig genast hemma i sin nya stil och tog på sig den, och tröjan var fortfarande på när vi flera timmar senare gick till Ica.

Handlat skor på IKEA

Har varit på stan idag. Och ja, jag har köpt nya skor. Dock inte dom där svindyra som Hanna tyckte jag skulle ha men ett par riktiga skinnskor. Skinnskor. Vad är det för idioti att man måste impregnera skorna själv innan man kan använda dom? Hur i hela friden kan de inte vara "färdiga" när jag köper dom?
 
Jag kan gå med på att man ska köpa skokräm och sånt för att skorna ska hålla och vara fina längre. Men när jag köper skor vill jag kunna gå i dem direkt. Det är sällan man köper skor i förebyggande syfte. Det är inte så att när jag köper skor vill jag hem och impregnera dem först ett varv, sen ett till och sen ett till innan jag kan använda dom. Förlåt min irritation men jag kan inte fatta hur det kommer sig att skoaffärer fått för sig att de är IKEA där kunden ska göra arbetet själv. 
 
Innan så åkte vi buss till stan. Jag betalade med smsbiljett. Nu är det så att jag paddlade kajak i sommar med mobilen i fickan. Det gjorde att mobilen tappade bakgrundsbelysningen, eller rättare sagt all belysning, så man kan bara se vad som står om det är ljust och man vinklar mobilen. Busschauffören såg inte ett skit och var inte jätteimponerad då jag sa att man måste vinkla mobilen för att se. Tycker det är konstigt att bussbolaget inte tänkt på att mobiler inte alltid har fungerande skärm. Jag menar vem har inte paddlat kajak med sin mobil?
 
 
 
 

Ica-lektion

Idag var jag på Ica och skulle köpa ost och kex till ikväll. Vid kexhyllan råkade jag (såklart) riva ner ett kexpaket. Det är inte en slump att Anton kallar mig elefanten. Jag ställde iallafall tillbaka kexen fint på hyllan och tog paketet till vänster om detta, jag är ju inte dum. Som att ingen annan också skulle ha gjort samma sak som jag!?!?!? Klart som korvspad att kexen längst fram blivit nerrivna och uppställda tusen gånger! Så här står jag nu med kexkross till kvällens gäster!

Man kan ju tänka att man ska lära sig av sina misstag och att jag redan i affären skulle ha räknat ut att kexen längre bak är ett smartare köp.. Men icket. Så mina vänner, NI kan ju iallafall lära er av mitt misstag och köpa kexen längst bak.






Från människa till lätt lastbil

Medan Hanna lever i någon slags fantasivärld med ringar och shit så gör jag en massa nytta istället. Jag menar i veckan har IKSU besökts två gånger och löparspåret en gång. Hurtigt värre! Måste erkänna att efter en sommar där jag knappt tränade en fotbollsträning håller min kropp på att döda mig av träningsvärk. 
 
Så jag klev på vår våg igår för att kolla vad jag väger. Ställde ena benet på vågen 40kg, ställde mig helt på vågen. Den visade då 60 kg sen 80 sen 100, när den tickat upp till 140 kg fick den nog och skrek Error! Visst jag har inte rört mig så mycket i sommar, men allvarligt 140 kg?! Jag måste ju ha en "bred last skylt" på cykeln i framtiden. Om nu cykeln håller. 
 

Busted

Igår satt jag här i soffan med datorn i knät. Kollade runt lite på olika grejer i cybervärlden, sånt man gör en vanlig onsdagkväll ni vet. Anton kom hem från träningen och satte sig bredvid mig, vi surrade lite och jag kryssade ner fliken med HanaPees blogg som jag läst klart och fliken bakom kom fram...Fliken där jag suttit och tittat på förlovningsringar i smyg!!!!!!!!! Lite smygröd i fejan skämdes jag, tittade skyldigt ner i backen och kryssade även denna sida snabbt som bara den.

Anton skrattade åt mig och jag kände mig fjantig. 




Lite senare kunde jag ändå känna att det här måste väl vara en av de bättre grejerna man kan komma på sin sambo smyggöra på internet?






Jag är inte bitter

Som jag har längtat efter den här kursen som jag läser nu. Ifjol fick de som gick den göra ett jobb åt "Svenska turistföreningen" och fick fara och fjällvandra. Shit vad coolt! Jag hade funderat på vad vi kan få göra för fräna grejer. Tänk om vi ska göra ett jobb åt Ving så vi får testa åka på olika resor. Tänk om vi ska få provköra nya bilar och komma med åsikter. Så fel jag hade. 
 
Utan att säga för mycket ska vi alltså åka buss. Åka buss för att få en känsla för hur det är med bussåkande. Så bittert. Missuppfatta mig inte det verkar kul att få göra någonting sånt här. Men vilket antiklimax det blev när själva grejen blir att åka buss. Lite som att få raggsockar på julafton när man var 10 och man hellre ville ha en radiostyrdbil. Fuck Aina. 
 
 

Synden straffar sig själv

Igår köpte jag ett par byxor. Egentligen hade jag tänkt spara alla mina pengar och shoppa loss ordentligt i LA och New York sen, men jag insåg att då har ju nästan hela hösten gått! Då sommarklänningarna börjar komma in blir jag lycklig i hela kroppen, men man kan väl inte tycka annat än att höstkläderna alltid är överlägset de snyggaste!? SÅ igår kom jag alltså hem med ett par byxor, två tröjor och ett halsband. Men OOOH vilken skit jag skulle få för detta, och nej, inte av Anton. (Han sa att de var fina utan att ens sucka, vilket verkligen betyder att det var längesedan jag shoppade!!)

Nej ni, det var självaste byx#@#f*#! som skulle FÖRSTÖRA MIN DAG!! Självklart fastnade dragkedjan i tygflärpen som ska vara bakom och jag drog och drog och slet och drog och Anton drog och slet och jag blev arg på Anton och sa att den INTE fastnat och vi drog mer, och till slut gick jag till skolan med en halvuppdragen dragkedja på min rumpa!! Den gick ju varken att få upp eller ner och det kändes inte som en okej anledning att komma för sent. 

Nu är jag hemma och har kommit ur mina nya byxor med våld, flärpen är lossad och jag har en stor fet blåsa på mitt finger . TACK för det brallan!





Japp, jag kommer kugga

Då var det dags igen, nu är det dock andra halvlek. Skolan började idag och nu i höst är det på designhögskolan man ska vara. Fick den uppfattningen i alla fall när vår nya lärare berättade om hur svårt det var att ta sig in och studera där. Hon var väldigt mån om att berätta att de ofta fick besök av arten Boeings VD, regeringsombudsmän och Mongoliets ambassadör. Ville ta ner henne på jorden och fråga om de inte lyckas få besök av någon "höjdare", men jag fegade ut på det.
 
Hur som helst så berättade lärarna om kursen och innan vi fick lunch sa dom "Nu ska vi ta kort på er så vi kan betygsätta er senare." 
 
Låt den meningen sjunka in. "Nu ska vi ta kort på er så vi kan betygsätta er senare." Skulle nog lagt ner mer än tio sekunder på frillan i morse om jag hade fått veta att mitt betyg beror på hur jag ser ut. Sen är det orättvist att jag har gener om inte är till min fördel. Men jag tog mitt kort ändå och gick på lunch. 
 
Under lunchen satte vi oss vid vattnet och njöt av tillvaron. Längre bort satt en man och fiskade i älven. Nu har jag en fråga som går till er som brukar fiska. Får man mer fisk om man både har ett "fiskedrag" och mask när man fiskar, eller var mannen dum i huvudet? 
 
(Förresten, resultatet efter gårdagens försök att kissa rött gick sådär. Strålen var inte direkt färgad så att det såg ut som att man kissade jordgubbssaft. Men när man kollade i toastolen efteråt så fanns där en nyans av rött.)
 
 

Varsågoda

Idag ska jag bjuda på mitt bästa tips (förutom hårprodukten Lanza Silk Serum, den kommer för alltid vara mitt bästa tips, alla kategorier.) Det handlar om världens bästa podcast. Kanske har du hittat den för längesedan och blivit lika förälskad som jag, om inte så ka det här bli en av de bästa dagarna i ditt liv. C/o Hannah & Amanda, underbara underbara Hannah och Amanda!! 

Jag är inget fan av att gå promenader, men att gå med dessa härliga brudar babblandes och skrattandes och gråtandes i mina öron är helt fantastiskt! Idag på min vandring mot IKSU handlade det om graviditet, kanske ett avsnitt som jag såhär i efterhand skulle ha valt att lyssna på i min ensamhet. Hur normalt är det att gå omkring och grina helt rörd på Umeås cykelvägar!? 

Ni hör ju - in på iTunes och NJUT. 







Golden shower, nej ruby shower

"Man kan kissa rött om man äter rödbetor" sa Bill
"Vi testar imorgon" sa Bull
 
Sådär lät det igår. Idag så har jag och Erik tryckt i oss en sörja bestående på kokta rödbetor, spad från inlagda rödbetor och spenat som skulle underlätta för ett färgat kiss. Dessa ingredienser mixade vi ihop. Och jag kan säga att det var inte en fröjd att trycka i sig det...
 
Nu sitter jag här och väntar på att få gå på muggen. Kommer nog skrika på Hanna i extas om det lyckas och försöka få henne att se på "resultatet". Nu när jag tänker på det så kommer hon nog vägra kolla, förståeligt. Vill bara göra klart för alla att detta är ett experiment. Jag är inte äcklig. 
 
 

Innebandylördag och fotbollssöndag

Igår kom mamma, pappa och mormor ner och hälsade på oss. Det var mat och fika och mera mat och mera fika och, såklart, innebandy. Min lille pluttbror har ju gått upp i Wibax A-lag, kära nån han spelade nyss på småmål utan målvakter! Om han gjorde några mål? Självklart, han är ju min bror, jag har lärt honom allt jag kan.

Att mormor följde med innebär att vi nu har fulla frysen av hembakt mjukbröd och fika, det är studentlyx det! Hon bjussade även på en hel drös med matlådor att fylla, precis dom som jag kollat ut på Nolia tidigare i sommar. Aldrig mer ska vi spara en glasslåda eller en räksalladburk!!!!! Hörde jag ett halleluja!? Och titta, det ingick till och med små minilådor så Anton kan spara sina sju makaroner och två köttbullar, vilken tur!









Gyllene eller bara jättedåliga?

Låt mig citera Anton Dahlbäck, "De är för dyra."

Vad pratar han om måntro? Jo ett par skor, ett par skor i äkta skinn som håller länge så att man istället för att köpa skor en gång i halvåret kan köpa skor vart annat år.

Låt oss göra ett litet minimatteprov här. För att uppnå betyget G: Ett par skor kostar 1400 kr och håller i två år. Ett annat par kostar 500 kr men du kommer att måsta köpa nya skor efter ett halvår. Vilka skor blir billigare om man räknar per år?

Vi slänger på en designfråga på det också när vi lika är igång. Hur snygg skulle du känna dig i de här skorna på en skala 1-10? 
Lösningsförslag för betyget MVG: 10.


Anton, du kanske kan försöka dig på dessa klurigheter? Förresten, varför vill du vara en chickmagnet?








 

I mina gyllene skor

Jag köpte ett par skor för ett halvår sedan. Billigt. Eller så billigt som nu skor kan vara... Hur som helst så har mitt "kap" som jag ansåg att det var då börjat se ut som en riktig skitaffär. Jag vet inte om jag är kräsen, men ska inte skor klara ett halvår utan att få stora hål i sulan? Hål som är runda, hål som ser ut son att någon skurit i sulan, osv. 
 
Så nu när vädret bjuder till med regn och shit skulle jag lika gärna gå barfota. Egentligen så gör det mig ingenting att det låter "klaffs klaffs" när jag går. Men lukten. Den odören som kommer när man tar av sig skorna skulle kunna döda snabbare än Zyklon B. Fy farao, det är ingen chickmagnet om man säger så. 
 
Jaja, nu blir det och kolla på lite hobbyidrott. Hannas lillebrorsa lirar innebandy.