Full mage och fullt sovrum


Idag såg vi en kändis. Jessica är övertygad om att det var Obama.

Shoppinggallerian Del Amo har haft oss på besök igen och sovrummet har blivit ännu fullare med påsar... Till middag blev det hamburgare med saltgurka, senap och majonnäs. När ska Max komma till USA? Imorgon? Kanske. Nåt som med säkerhet händer i USA imorgon är att jag och Jessica åker till kyrkan och jobbar heldag, men innan dess ska vi sova och innan dess ska vi se på Homeland. 

Förresten säger de andra att min cupcake såg ut som bajs, det gjorde den väl inte!?!??! 

Moln och cupcakes


Idag har vi ingen sol här på andra sidan Atlanten och vad gör man då? Jo, man tar lite sovmorgon och sen åker man till ett mysigt ställe där man kan sitta och hänga. Till exempel Uncle Bill's Panncake house :) Sen strosar man runt lite och köper till sist hem cupcakes i en söt liten box,  jag har alltid velat köpa hem en cupcake i en söt liten box!!!



 


Tänkte visa er hur den såg ut, men egentligen ville jag mest visa mitt fina rosaglittriga nagellack!! När jag skypar med Anton får han se mitt ansikte halva tiden och mina naglar andra halvan. Lyckos honom! 

Berluga och Kalles är ju samma skit

Hade tänkt koka ägg nu för att jag är supersugen på äggmacka med kaviar. Grejen är att jag har ingen aning hur länge man ska koka ägg, Hanna brukar alltid göra det. När jag letar i mitt minne så dyker 11min upp. Men det är ju så länge som majskolvar ska koka, det vet jag. Kan jag ha blandat ihop dom? Eller är det samma tid? Google får nog leda mig rätt.
 
Tänkte käka kaviar som sagt till min äggmacka. Gör jag det när Hanna är hemma så vill hon inte veta av mig då hon tycker att det luktar illa. Visst fine, det luktar inte rosor men det är riktigt gott. Men att det sen går att köpa kaviar på burk där dom stavar kaviar med C, caviar, för att ha på macka med skagen är ju bullshit. Det är ju samma sak!! Nej just ja, det stavas ju Caviar. Idioti. 

Att röka på eller att inte röka på


Inte såklaaart, vad tror ni om mig era dårar?

Idag har jag saknat Anton sådär alldeles förskräckligt mycket så man bara vill gråta!! I och med detta såg ungefär hela förmiddagen ut såhär: 


Efter lunch körde vi till Venice, ett superfint ställe där jag abslout skulle kunna ta en morgonrunda och en kvällsrunda varje dag. OM det inte vore för att alla verkar röka på i vart enda hörn! Eller hörn och hörn... Över allt faktiskt! Det verkar iallafall vara här man hänger om man är kung på skateboard.



Hittade mig en surfare som jag flirtade lite med.


Här kunde man shoppa om man ville. 



Lite senare, när det började bli dags för middag åkte vi vidare till Santa Monica Pier.


Hannah Es bild på glad Hanna i grodperspektiv.

För att stilla er oro

Till er som undrar om vi verkligen gör fältstudier eller om vi bara roar oss? Ja. Vi jobbar också, idag har vi till exempel suttit här utspridda med varsin dator och skrivit i ungefär hundratusen timmar. Det har låtit lite såhär:

Hörrni, kan jag skriva såhär....? Stäng aaaav musiken!! - Vad snygg du är! - Jag kan inte tänka med musik! - Jahapp, nu sitter jag här och pillar bort smuts mellan tangenterna. - Lyssna på den här låten! - Alltså fattar nån det här!?!? - Kolla på mitt nya nagellack! - Jamen om jag dör slipper jag ju skriva det här iallafall! 

Men framåt går det.

Dumma dumma public parking

Kära läsare. Idag tycker jag att ni ska skratta er lyckliga över att ni inte är i Los Angeles och har fått er lilla söta blåa hyrbil påkörd av en stor fet annan bil..........................

Ja det är sant, idag när vi skulle hämta ut bilen från en parkering i Melrose berättade parkeringsgubben att det hänt en liten olycka. Det är inga stora bucklor och så men alldeles jättemycket tjorv med försäkringar hit och dit ändå!!! Precis sånt som jag är jättedålig på och precis sånt som min pappa är jättebra på, jag vill ha honom två meter bort nu så jag kan fråga om vartenda ord. Eller ännu bättre, bara ge honom alla papper också löser det sig! Är jag för gammal för att ha rätt till att be pappa om hjälp nu? Snälla säg att jag inte är det. Snälla säg att jag aldrig blir det!!

Dumma dumma andra bil.


Dag 14

Det har gått två veckor nu sen Hanna for till saterna. Nu har jag fått nog. Det smids planer om att vi ska skapa en ungkarlslya här. Vilka vi? Grabbarna på Mariehemsvägen 6J (?) kommer kanske att bli mina räddare. För själv orkar jag inte bo längre. Om ungkarlslyan 1.0 blir ett faktum så kanske jag slipper käka nuggets och pommes en hel vecka. Vi skulle vara tre, det betyder ju att man kan snurra runt på tre rätter. Det mina vänner är vardagslyx. 

En dag i Hollywood


Idag har vi varit riktigt turistiga av oss och vandrat Hollywood Boulevard upp och ner. Trampat på stjärnor och jämfört händer, tänka sig att jag skulle ha samma storlek som självaste Marilyn Monroe! Efter att vi turistat klart tog vi tillbaka våra roller som vana LA-bor (!?) och körde till The Grove där vi åt lyxmiddag på Cheesecake Factory. Såååå gott, hann inte ta nån bild på maten men ni kan få se hur det ser ut i vår kyl nu. Doggybags <3 











Jag och Marilyn då, twins kan man ju säga.......


Jag och Johnnyboy, inte twins.


Jaa ni, det här kan vara roligaste bilden idag. Vi tog ett gruppkort medan vi väntade på Erika och Hannah, jag vänder på kameran för att se om jag fick med alla och där sticker självaste Erika upp i bakgrunden. Blev förvirrad och visste inte vad jag skulle ta mig till.

Här har dom sparat en stjärna till mig!!!! Tänkte att jag trapar på den lite så ingen annan tar den. 
 

Black Friday

God morgon på er och god morgon på mig! Jajamän, nu är vi i samma tidszon. Fejkat såklart, klockan är faktiskt 21.32 här men vi har just vaknat och gjort oss redo för shopping. Black Friday är största rean i USA på hela året och portarna öppnar klockan 00.00, där ska vi vara! Så efter att vi hängt på Hermosa Beach och ätit Thanksgivingmiddag åkte vi hem och sov förr att ladda. Vill ni veta hur min thanksgivingmiddag smakade? Ingenting. Jag har gått och blivit sjuk, världens tråkigaste grej att vara när man vill göra så mycket!!!!!! Nu har jag iallafall proppat mig full av ipren så jag orkar shoppa, kanske att jag stannar hemma och sover imorgon.. 

Ser ni barnen som åker pulka och tefat i backen? Det är så man gör om man inte har snö :)



Elvis, Chewbacca och jag


Las Vegas är fränt. Jag har spelat bort fem dollar totalt, känner att jag har kontroll på mitt spelande. Vann 20 cent, den checken ska jag för evigt spara! Tänkte bjussa på lite mer bilder från trippen. 

Lycklig över min check.

Incheckningsdisken på Caesars Palace


Så sjukt redo. Och lite nervösa. Och trötta.



Sprang på denna håriga varelse och fick låna hans svärd.

Tittade på fontänshowen vid Bellagio!! Youtubea hörrni!

Utsikten från balkongen


Gallerian på vårt hotell

Inside. Här kunde man gå vilse.


H&M i Piteå har en del att lära.


Var på en äkta Las Vegas-show. En musikal som handlade om Las Vegas från början till nu. Fick se Elvis, tjejer med fjädrar, städerskor, divor, smörsångare vid vita pianon, Tina Turner.... Jag skrattade så jag grät och hade rysningar från början till slut. Det är HÄR man jobbar om man kan dansa och sjunga som ingen annan!! 
 

Hur man utmanar döden


Nu hörrni är vi ÄNTLIGEN hemma från Las Vegas. Tanten i GPS:en beräknade ankomsttiden och denna hölls väldigt bra, tills vi var ca en timme bort. Då körde vi fel. EN HEL TIMMA EXTRA tog det då att komma hem. Vi körde, tjurade, körde mer, körde fel igen och igen och igen och jag sa i panik "Alltså snart är vi i Compton med blodpölar på gatorna!!!" Några minuter senare ser vi skylten "Welcome to COMPTON". Enda stället vi verkligen inte fick hamna på i hela världen!! Vi skrek i panik och jag gasade. Vi överlevde. 

På tal om att gå vilse kan jag ju berätta hur det gick att bo på megahotellet........ Planen var att gå the strip (gatan precis utanför!) och vi började leta en utgång. 30 minuter senare efter vandrande bland pokerbord, restauranger, spelmaskiner och affärer tittade vi oss runt så ingen såg och tog en nödutgång. Vi lärde oss aldrig. Även när vi skulle till taxin som skulle ta oss till helikoptern igår gick vi vilse. Till slut fick vi hjälp av en städare, vi hade gått så väldigt vilse att han tog oss ut genom en personalbakdörr. 

Hur låter cykeln? WROOOOM!!

Idag när jag gick hem från skolan så cyklade två tjejer förbi mig. Efter de cyklade förbi mig så fortsatte jag att gå hem. Inte så bra historia tänker ni då, jag kan bara hålla med. Men om vi ska börja dissekera historien så finns där en guldklimp. 
 
För när jag går hem från skolan så hör jag ett ljud, ett ljud som får mig att drömma mig tillbaka till när jag var liten. För i bakgrunden hör jag nämligen början på ett "WROOOOOOOOMM!!!" som pågår under den tid som cykeln kör om mig. Direkt efter den så kommer ett liknande ljud "IIiiijoooooouuuuuummmm"(så som formel 1 bilar låter) och cykel nummer två kör förbi. Jag har aldrig känt mig så sölig förut, som att jag fick en försmak på hur alla pensionärer känner sig. Kompenserade min upplevda sölighet med att käka snabbmakaroner när jag kom hem. 

Grand Canyon

Grand Canyon, jag säger bara det. Åk dit om ni nån gång får chansen, det kvalar absolut in på topp tre häftiga upplevelser i det här livet iallafall!! Tyvärr går det ju inte att fånga på bild, men ni måste ju få se bevis på att jag var där iallafall :) 

Åkte helikopter dit, en sån skulle man ju ha alltså! Det tog ca 45 min en väg istället för sex timmar med buss, sjukt värt! Och sjukt coolt. Och pirrigt i magen. Landade i mitten nånstans, skålade i champagne, vandrade runt lite och åkte sen hemåt. Nu är klockan halv elva på dagen och vi tänke sova lite middag, vissa gick ju upp halv fem imorse....




 

In the neon lights

Då var man i Las Vegas då. Sprängmätta och nöjda går vi nu och lägger oss, väckaren ringer nämligen redan klockan fem imorgon!!! Hotellet är så sjukt stort så vi går ständigt vilse, kanske har vi lärt oss att hitta till vårt torn lagom tills vi ska hem. 

Inte så dålig utsikt genom vindrutan.

Vårt hotell, här ser ni kanske en fjärdedel...




Här har ni efterrätten på dagens buffé, ojoj. Och imorgon ska vi vägas inför helikopterturen... Lär ju få stanna på marken.

Oslagbart


Fest blev det. Satte oss i bilen och ställde in gps:en och vet ni vart vi hamnade!? Nästan högst upp i Hollywood Hills!!!!!!! Inga kändisar dök upp vad vi märkte, det närmaste vi kom var väl Katy Perrys lillebror.... Men sjuka tider vilka hus det finns där alltså, och sjuka tider vilken utsikt vi skulle få njuta av! Huset festen var i hade en massa våningar och en stor takterass med utsikt över HELA LOS ANGELES. Där stod vi denna söndagskväll och åt lite plockmat och så... Hade tyärr ingen kamera men det såg ungefär ut såhär, fast vi var ännu högre upp. Synd att du inte var där Anton, det enda som fattades var liksom en snygg kille som gick ner på knä med en gnistrande ring i handen... Det hade ju du fixat!? 


Imorgon åker vi som sagt var till Las Vegas och jag vet inte om jag kommer ha internet där, om inte så hör jag av mig på onsdag då vi kommer hem igen. 

Jag och Rihanna då


På vägen hem idag sa jag "Alltså jag skulle vilja se Breaking Dawn again." Jag har alltså gjort min första språkblandning, trodde aldrig det skulle hända. Tror jag får räkna mig som Hollywoodfru nu, det är liksom det som krävs. 

Just nu är vi i valet och kvalet om vi ska åka på en stor fest i ett hus i West Hollywood.. Rihanna hade tydligen dykt upp på denna tidigare (!!!!) Har blivit inbjuden av Helen på kyrkan, hennes dotter är kändisfrisör och kan fixa in oss. Vi ska dock upp tidigt imorgon och köra till Vegas.. Ojoj decisions decisions..... Återkommer hörrni!

Dag 7

Japp jag lever. Nätt och jämt. I torsdags kom morsak, farsan och lilleman ner till Umeå för att mellanlanda innan turen gick vidare mot Åre för att hälsa på syrran. Vi åkte inga skidor för vi hann som bara vara där över lördagen. Så vad gör man i Åre om man inte åker skidor? Vi gick till en chokladfabrik. 
 
Där möttes vi av ungar och vuxna som hade uppblåsta kinder. Tydligen så fick man provsmaka alla olika chokladsorter hur många gånger man ville. Mumma! Vi åt bara en gång den dagen vill jag minnas. Såhär i efterhand så kollade jag aldrig hur dom gjorde chokladen. Jag bryr mig inte egentligen. Jag ska ju bara käka chokladen, inte starta en egen fabrik. Skulle nog konka rätt snabbt om jag gick in i branschen. Skulle kalla alla mina chokladsorter för "Choklad surprise". På gott och ont (äckligt). 

Planering och amerikanisering

 
Gokväll! Här sitter vi och har lördagsmys med M&Ms, Jelly Beans och ett program om plasikoperationer som de amerikaner vi blivit. Sitter och kollar på hotell i Las Vegas där jag och Jessica tänkt hänga måndag-onsdag, hur bra låter inte det!? Hon sitter dock med sin dator och klagar på de fula orange sängarna på Caesars Palace som jag bad henne googla... Måste nog snart berätta för henne att hon inte ska kolla på hotell i Rom. Ni kan ju däremot googla på Caesars Palace i Las Vegas och bli lite avis kanske?

Idag har vi jobbat på kyrkan hela dagen med julbazaren, väldigt svenskt och så. Imorgon ska vi öva lite för luciatåget som vi ska ha en glaskyrka uppe på ett berg, huuuuur fint!?!?!? :)

Jag har förresten fixat TV:n här hemma idag så vi kan kolla på den, är ju den unga moderna på det här stället... Gamlen här kan ju ingenting om teknik! 





Nåt nytt


Idag har vi varit på bio här i staterna, det var en upplevelse kan jag säga! När lamporna släcktes jublade folk som tokar och det slutade inte där. Under hela filmen var det applåder och skrik och jubel osv. Jag rycktes med. Det var sista Twilight filmen som sågs och Team Jacob vann publikkampen i salongen. OJ SÅ BRA FILMEN VAR. Gå och se den kära ni. Helst på en stor biograf i Californien så ni får in rätta stämningen. 

En annan upptäckt som gjorts, förutom att bio kan vara crazy, är att våran hyrbil har fyra dörrar och inte två! Här har vi krånglat som tokar med väskor, Jessica har klättrat in på ett mindre graciöst sätt och vi har undrat hur designern tänkte! Tills Jessica satt där bak och insåg att det fanns ett handtag på insidan. "Men va!? Så onödigt att de har ett handtag när det inte finns nån dörr!!!!" sa jag. Hon testade att dra i det och vips fanns där en dörr. Så smidigt! 

Vet ni förresten vad som finns på biograferna!? Smörstationer!!! Yes, bredvid kassorna kan man hälla smör på sina popcorn, precis som att man tar ketchup på Max. Hur fett får det bli egentligen!? 

Vi leker O.C på Redondo Beach

Nu är det sex utslagna flickor här på Lemoli Ave.. Hela dagen har vi shoppat, ojojoj vad vi har shoppat. Vi började dock med att köra till Redondo Beach där mycket av serien O.C. spelas in. Jag var såklart i himmelriket igen då.... 

Gick och fejkgrät lite vid livvaktstornet där Marissa alltid grinar och tar tag i sitt liv osv..



...Sen grät jag nästan på riktigt när jag skulle fotas med en fetingfågel. Plötsligt vänder han sig mot mig!!!! Hade ju kunnat slå ner mig med näbben!

JA, det där är ren och skär skräck ni ser här! Bjuder på den. Men jag var rätt cool innan, bara så ni vet.
(Foto: Hanna E)

Vi kollade på utsikten som tyvärr inte var nån vidare vacker syn idag!

Sen satt vi och drack milkshakes vid samma bord som Summer och gänget brukar hänga. Satt bara och väntade på att Seth skulle anlända till sällskapet!?!? Han kom inte. 




Dagen avslutades då med shopping. Om man nu kan kalla det avslutning om det sker mellan 12-21 typ... :) 

Går i Julia Roberts fotspår


Vilken dag vi har haft! Vi drar en dagbok först och sen ett monsterbildregn, ni gillar bilder va? Dagen startades med en äkta amerikansk pancake-frukost och sen körde vi ner till kyrkan där vi ska jobba lite och träffade Prästpernilla för första gången, underbar människa!!!! Vi fick en rundvandring i och utanför kyrkan, det finns en pool. Bara en sån sak!! Där hängde vi en del idag... 27 grader varm ju! När magarna började kurra blev vi bjudna på lunch på en fin restaurang nere vid hamnen, sicken lyx va? 

Lite senare packade vi in oss i Pernillas minibuss och åkte ut på äventyr. Hon berättade inte riktigt vad planen var när vi åkte men plötsligt hade vi Hollywoodskylten framför våra ögon, jag höll på att börja grina för att det var så häftigt. Coolt av mig. Vi åkte vidare till Beverly Hills där stjärnorna bor, inte så tokigt ställe alltså, nån som vill sponsra ett hus?..... Sen parkerade vi bilen och vandrade runt på Rodeo Drive (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Ni vet där Pretty Woman handlar alla sina fina saker. Vi gick även in i hotellet där de bor i filmen och jag fick tänka på att komma ihåg att andas ;)

När vi hade fått nog av att leka rika satte vi oss i bilen och körde mot The Grove, ett utomhusköpcenter med full julbelysning och julsånger i högtalarna. Och snöfall en gång i timmen! Här gjorde jag mina första Amerikanska inköp (om man inte räknar mat..) på Forever 21. Vi tänkte äta middag på Cheesecake Factory men det var fullt så det fick bli ett annat mysigt ställe. En specialargrej här i USA är att de alltid frågar om man vill ha en doggybag med sig hem. Man får alltså ta med sig maten man inte äter upp i en låda vilket har blivit lite av en sport i det här sällskapet. Kylen här hemma är nu full av matlådor, och nu snackar vi inte korv och makaroner. 





Beverly Wilshire då, Pretty Woman-hotellet:


(bara så ni ser att jag faktiskt var här tänkte jag.)








Såhär ser verkligen alla vägar ut, palmer på båda sidorna. 


The Grove (skyskraporna i bakgrunden är Downtown):






 

Bara för att göra er lite avis


Lovade att återkomma, här har ni våran lunchdate! Min stora favvobrud Maria Montazami!!!!!!! Superdupergullig människa :) 



Jag fick än en gång ansvaret att köra när vi skulle till Laguna Niguel där vi träffade henne. ÅTTA FILER i ena riktningen, alltså sexton filer i bredd!!!! Där körde jag, kan ni tro det!??!? Bilrädda voltar-Hanna.... Imponerande om jag får säga det själv. Efter lunchdaten med Maria åkte vi till Laguna Beach för lite strandhäng, det var ju ändå 24 grader!! Otroligt vackert ställe, vi hittade några hus vi skulle kunna tänka oss att bo i och dagen till ära kom det till och med ett gäng delfiner och simmade mitt framför våra ögon, exotiskt värre! 

Frukost på Starbucks i Laguna Niguel


Snygga tjejer i Laguna Beach

"Vill ni ta kort på mig såhär eller?" Vad säger man? Man tar helt enkelt fram kameran och fotar så barnet blir glad.

Dagens outfit kan jag ju bjussa på. Vad har ni på er? Dunjacka och långkallingar?

Ser ni våran bil? Det gör inte alltid vi, plutten är så liten och lätt att tappa bort..... Men söt och lite fin ändå, det står ju California på reg-plåten


På vägen hem skulle jag och Jessica hitta oss ett Walmart för att fylla kylen lite. Jag valde en av affärerna i den långa listan i GPS:en och vi lydde surrtanten så snällt och kom fram till "målet". Ett place med massa affärer men inget Walmart vad vi kunde se, vi gick in på Taco Bell för att fråga vart det var. Nej ni, det SKULLE vara ett Walmart där som skulle varit klart i oktober och därför fanns med på kartor MEEEEN det var försenat så det fanns inte. Kul. Vi vände och åkte hem.

Nu sitter vi här utan mat och vatten... Hörs imorgon om vi överlever natten.


Vissa har ju då kört bil i Los Angeles utan att dö


Godmorgon!! Äntligen är vi framme. Jag har gjort premiär bakom ratten här i staterna, inte så lugnt var det men fram kom vi. Nu är vi i full gång med att göra oss iordning för första mötet.......... Återkommer ;) 

Jessica gör sig redo i en av våra tre toaletter. Den som sitter ihop med mitt och Jessicas sovrum, vi vann "sviten" i lottningen vetni ;)

Dag 1

Idag skulle jag göra min första sväng på ICA för att handla mat själv sedan Hanna for till staterna. Kom hem med två paket bacon, chicken nuggets och micromat. Nu ligger jag i soffan iklädd linne, kallingar och sockar och ser på fotboll. Vart ska detta sluta...?

Arlandahäng


Hej barn, här ser ni vårat hängställe vi byggt oss här på Arlanda som vi inte tänker lämna i första taget!


Tänkte presentera fina folket för er så ni hänger med kommande sex veckor. Längst till vänster har vi Linnéa, hon gillar rosa och saknar sin vovve. Sen har ni Jessica som även dyker upp på bilden nedan där hon tyckte hon blev söt. Avgör själva. Angelica har ni närmast i bild, hon har koll på läget. Och raka tänder. Erika är den randiga tjejen som vill att vi kallar henne för älskling. Och Hannah ser ni mest ögonen av, men hon är fin. I mitten har ni Daniel och Ellen och det här blir nog det sista ni ser av dem, de åker nämligen till Tanzania imorgon då vi drar till LA. Om de lyckas komma på planet vill säga, de har redan missat ett ;) 


Jaa, Jessica då.

Ett litet tillägg från en blivande prinsessa


Fans, jag vill lägga till en sak till min önskelista, ungefär högst upp. 

Det här är absolut en av de finaste ringar jag nånsin sett, den kommer absolut vara den finaste ring jag nånsin ägt om jag får den!!! Isabella Löwengrip har designat den till VJsince1890 (så ni kan googla på det...) Har visat den för Anton ungefär fem gånger den senaste timmen men han säger att han inte ka ge mig en ring, även om det inte är en förlovningsing! Vad är det för påhitt!?!?? Såååå, julklapp. Mamma? 

Bortskämd

Idag är världens bästa dag. Både jag och Anton är lediga. Inte "hemmaplugg" eller vad det nu kan heta, vi är mellan två kurser och har alltså ingenting. Detta skulle firas med en mysig promenad runt sjön, film mitt på dagen och glöggmys ikväll. Jag gillar att se film mitt på dagen, det är nåt extra med det. Men vet ni vad det bästa med denna dag var? Frukosten.

Jag fick frukost på sängen av den här underbara människan jag bor med! Medan jag sov ut gick han på Ica och köpte lyxiga grejer, stekte bacon och gjorde scrambled eggs. Kan man vakna på ett bättre sätt? Han gör allt nu för att få mig att stanna hemma och jag har en lysande plan för framtiden! Jag ska lura honom att jag bokat långa resor hit och dit, han ska skämma bort mig för att få mig att stanna. Sen när det är ungefär en dag kvar tills jag ska "fara" ska jag säga att han har lyckats få mig att stanna. Så smart.




Reseapoteket och några timmar hos frissan


Jag har varit på Apoteket idag och köpt saker som är bra att ha på en långresa, ett så kallat reseapotek. Mamma skrattade dock när jag sa det, hon tyckte inte att torrschampo och rese-sminkborttagning fick räknas som det!? 

Förutom dessa två nödvändigheter köpte jag iallafall nåt som hon kallade nödvändigt (jag kallade det tantigt), stödstrumpor!! Tydligen ska man ha sånt när man ska flyga länge, tryckförändingar och sånt där... Kände mig supertöntig när jag handlade dessa, huuur töntig kommer jag inte känna mig när jag TAR PÅ MIG dem!? 

Nåt som inte är ett dugg töntigt utan bara helt fantastiskt är iallafall att jag idag skrivit årets sista tenta, vilket jag firade hos min favvofrissa Nadja som dagen till ära bjussade på en flaska solskydd för håret. Det tyckte hon att jag behövde.. Och det GÖR JAG JU. På måndag är det sommar!! ;) Ursäkta att jag dränker er med detta snack, men en blogg ska ju bjuda på bloggarens tankar och just nu ryms det inte så mycket mer i min lilla hjärna.

Rik eller hemlös

 
Hanna drar till USA på lördag. Redan nu har jag börjat skaffa mig substitut för henne. För jag har nu ersatt Hannas slösande av pengar med en användare på svenskaspel. Skillnaden är ju att jag faktiskt kan tjäna pengar på mitt svenskaspelkonto om mina bet går hem. Så när Hanna kommer hem från USA om sex veckor kommer hon antingen hem till en stenrik kille, eller så har vi inte kvar vår lägenhet. Men som jag hört på reklamer "If you're not in you can't win". Wish me luck. 

Speak now or forever hold your peace


Inatt har jag gjort mig redo för bröllop, tagit på mig en supersöt klänning, lockat håret och övat på kameraleendet. Det var ungefär fem år fram i tiden och det var Anton som skulle gifta sig, men det var inte jag som var tjejen i vit prinsessklänning. Ni skulle bara veta hur ont i magen jag haft inatt!!!!! 


Jag hade alltså flyttat ut nåt år tidigare och nu skulle Anton gifta sig med en gemensam kompis till oss (och till dig som nu undrar om det var Du som skulle få drömkillen kan jag berätta att det var Sofia, den skiten.;)) Jag var tvungen att gå ut ur kyrkan redan innan det började och Emma och Lina kom ut och frågade hur det var. Piss var det. Jag grät och grät och visste inte vad jag skulle göra men det visste dom. Jag skulle gå till Anton där han stod redo så snygg så snygg i sin kostym och berätta som det var. Att jag fortfarande älskade honom och skulle göra allt för att få tillbaka honom. Det gjorde jag. Han sa att han aldrig trodde jag skulle komma, att han väntat och väntat, att han fortfarande älskade mig mer än allt och vi kramades så länge. Han gick in i kyrkan och blåste av det hela och alla jublade för att vi var ihop igen.

Det kan vara så att jag ser för mycket tjejfilmer och serier. Kanske. 

Kloka ord från en annan Hanna

Imorse när jag skulle sätta på lite rouge och sånt där, ni vet, satt jag framför spegeln och fick syn på min mage som i sittande tillstånd inte är helt vecklös om man säger så. Happ, bikinisäsong på en vecka. Inte redo, kände jag. Lite senare gick jag in på HanaPees blogg och som ett brev på posten hade hon skrivit detta inlägg. Hon är arg på den här bilden osv...


Hela inlägget är genialiskt och jag vill bara ge henne en stor kram!! Om ni inte orkar gå in och läsa det (vilket ni borde göra) tänker jag iallafallberättar hur hon avslutar: 

Och så ser jag det här bilderna, alla likes, citatet ovan och känner bara; nä hörrni. Är det hur mycket vårt skelett, fettceller, organ, skinn och muskler väger som vi ska fokusera på under det här lilla livet vi har? Var det därför vi sattes till jorden? Nä, det är väl att tro för dåligt om oss själva va.

En godis på det?

Sen när blev 2x100=116?

 
Om du jobbade i charken på ICA och en dag kom det två kunder som skulle köpa rostbiff. De verkar inte veta hur mycket de ska ha så du upplyser att man brukar beräkna 100g per person. "Men suveränt, då kör vi på det!" säger de två kunderna. Nu till själva frågan, hur mycket rostbiff skulle du då skära upp? 
 
Svaret är 200g rostbiff. Idioten i charken gav oss 116g, för att vara exakt. Som Peter "Foppa" Forsberg skulle ha sagt "Hon är så jävla kass att jag skulle kunna dra på henne en smäll". Det skulle jag såklart inte. Hon är säkert fin på insidan. Tack för mig.
 
Här se klippet och njut av en vinnarskalle.
 

Bicepsproblem


Igår anlände helgfrämmandet och trerätters stod på menyn. Samme stod för dukningen, därav barnkalasservetterna i mina fina vinglas. Ojoj. 




Efter en god och mättande middag stod bowling på schemat, inte min glänsarsport... Jag har nog ingen glänsarsport förresten. Förutom poäng och sånt kunde man se hut hårt man kastade(rullade,släppte!?!?) och jag är ju så SVAG. När jag efter ett tag insåg att jag inte hade en chans i poängtoppen la jag fokus på styrkan, men vilken fail. De andra som bara la ner klotet som rullade mot strike kastade typ 27 km/h. Jag, som använde all min kraft, kastade ca 18-19 km/h. Måste träna. 

Nu ska vi shoppa. Eller de andra ska shoppa, jag ska SPARA pengar till USAAAA SOM JAG ÅKER TILL PÅ EN VECKA. 

Vi är redo

Samme och Anna kommer och ska hälsa på oss i helgen, så idag mina damer och herrar har det städats på Mariehemsvägen. Man vill ju inte att de ska se verkligheten eller nåt.... ;) SÅ, städat. Bortplockat. Som ni ser.

 

Stänklocket till micron är i micron istället för på bänken, använda muggar är i diskmaskinen osv.. MEN, är det nåt på bilden som ni känner att "Njaaaaaa, det där kändes ju lite ostädat på nåt sätt." Jag känner iallafall lite så med fotbollen jag. På nåt konstigt sätt lyckas den alltid komma fram, vart jag än gömmer den!! Idag tillexempel smög jag ut med den på balkongen, men se på rackarn när allt var klart så låg den ändå där mitt i allt!


Nu ser det ut såhär, Anton får roa sig med Fifa medan jag måste ta tag i pisstråkskithatplugget!

Varför får ingen utbrott vid missad buss?

Jag älskar människor. Speciellt de som ska hinna med sin buss. Igår skulle jag gå till ICA då jag hör några snabba steg komma bakifrån. Jag vänder mig om och ser en kille springa. Att folk är ute och springer är inte så konstigt men killen var för vardagsklädd för att vara ute och bättra på konditionen. Han springer förbi mig och då ser jag, längre bort, att en buss kör förbi ICA. När både jag och killen ser att han missat bussen så stannar han, tar upp sina hörlurar och börjar traska tillbaka. 
 
När våra blickar möts så kan jag inte hålla mig. Jag ger killen ett hån-flin som visar att jag har sett att han missat bussen och tycker det är väldigt roligt. Men han har ett bra pokerface och går bara förbi mig. Jag ville som trigga han till det utbrott som han håller kvar inom sig. För det finns nog ingen som inte bryr sig om den missar bussen. Det hade varit så skönt om han hade haft ett utbrott för då hade jag också kunnat dampa lös när jag missar bussen utan att tänka på om jag är den enda i världen som gör det. Så tills jag finner den personen som gör det kommer jag vara fast i svennnesucken när jag missar bussen..