Korvmuffins och jul

 
Jag älskar att vakna upp på julaftonsmorgon. Få tassa ner och tända granen, sätta sig och smygklämma på alla julklappar och starta en julskiva (jag vet att jag är 22 år...). Men det finns en till helg under året som är underbar att vakna upp till, Piteå Summer Games. Jag ä.l.s.k.a.r. att vakna till ljudet av visselpipor, hejande föräldrar och en speaker som ropar ut resultaten från tidigaaste morgonmatcherna. 

I helgen har jag, förutom att kolla på massa gullig femmannafotboll och heta landskaper i P16-klassen, fått se hur BRA det går för Ica Kvantum under Summer Games.. OJ. OJ. OJ. vad mycket godis och cola fotbollsspelarna köper!! Det verkar vara den hemliga energikällan inför matcherna!?!?? 

Igår avslutade vi fotbolldagen med att baka surprisemuffins! Köpte lite olika grejer som kunde tänkas passa i muffins och gjorde helt enkelt ett test. Sen rullade vi hem. 


Bli inte förvånade om jag bjuder på nötcreme-skumbananmuffins nån gång! 

När smaker gifter sig och det galopperar i gommen

Mina fin-tjejer och en trerätters middag en sommarkväll i juni.. Tror ni det kan bli så mycket bättre än så? För tredje året i rad har vi dragit igång en sommar-halv-åtta-hos-mig-grej, världens bästa idé. Vi kör dock utan poäng och har det bara helt underbart. Jag har en känsla av att det skulle bli mycket tior annars.... Hanna O var iallafall först ut igårkväll och la ribban högt!! Förutom att äta mat spelade vi kubb, gick ner till vattnet för lite tjejsnack på en brygga i kvällssolen och Hanna hade dessutom en musiktävling på lager!!! Och är det nåt jag har lärt mig så är det att om man bara stannar nog länge kommer det till slut fram nån typ av vickning... Den här gången grävdes det fram vitlöksbröd till oss som inte hade nåt hemgångsvett ;) 


 
 

Och när får man vila då?

 
Det här blev en bra midsommarhelg ska jag tala om för er!! Midsommarafton började traditionsenligt med stor buffé hos Anderssons. Det är ändå nåt speciellt med föräldra-bufféerna.... Även om vi ungdomar också är superduperbra på det är det här snäppet mer avancerat. 

 
 
Efter detta kalas åkte jag och Anton vidare till Jonathan i Hortlax där det blev grillning, lekar, dans runt minimidsommarstången, kubb, efterrätt och mycket skratt. 

 
På lördagen var det dags för nästa kalas, Elsa (Antons kusin) skulle konfirmera sig och eftersom hon är en Dahlbäckare blev det såklart ett hejdundrandes kalas med så mycket ätbart så man nästan fick rulla hem. När detta kalas var slut fanns det fortfarande en stund av kvällen kvar eftersom vi har sån fin midnattssol, så vi tog en båttur ut till en ö för grillning och wakeboard. Inte för mig då...... eftersom jag fortfarande har ont i svanskotan sen hoppet från en klippa i Grekland......... !!  
Nu är helgen snart slut, men först ska jag tvinga familjen att ha spelkväll! 
 

Jakten på Gyrosen

I över fyra år har jag längtat efter den perfekta gyrosen. Från den sekund vi bestämde oss för att åka till Grekland har jag även pratat om denna grekiska måltid. Kanske hade bilden av den förskönats med åren, kanske inte... Det enda jag (och de andra.....) visste var att i Grekland, där äter man gyros.

4 år sedan, redo att beställa.

Men jakten på Gyrosen blev inte enkel, det blev en kamp för Hanna Långström! Vid första lunchen kom första regeln för resan upp, ingen fick någonsin välja samma måltid som någon annan från menyn och vi skulle rulla runt på ordningen. David, den äldste, var först den första gången. Han tog gyros. Jag var näst sist och fick den här tallriken:

(Den var väääääldigt mycket godare än den ser ut. Men det här inlägget handlar ju dock om att få pojkarna att framstå som elaka så det kanske jag aldrig skulle ha sagt.)

Nästa gång var Viktor etta och tog gyros... Pojkarna hade alltså byggt upp ett system som jag väljer att kalla HurHannaaldrigskafåsingyros. När det till slut var min tur att vara först var lyckan total, GYYYYYROOOS. Men nej ni. Den restaurangen hade det inte på menyn. Kampen fortsatte och den sista kvällen, den sista måltiden, DÅ fick jag min gyros plate med kyckling och allt var fullbordat. Vi kunde åka hem. 

Hur resten av resan varit tänker vi såklart berätta för er inom en snar framtid! (Den har varit magisk)

Kluven tjej

Grekland närmar sig med stormsteg. Halva Hanna Långström längtar som en tok efter solen, havet, maten, volleybollen och en underbar vecka med superbra människor. Den andra halvan... Hon som just fick ett mms på David i sin safarihatt han grävt fram från nån gömma, hon som vet att Viktor är foppatofflornas konung och hon som sitter i samma soffa som Anton som pratar om att ha vita sockar i Inter Sport-sandaler....... Hon vet inte längre vad hon har att vänta. Vem är dessa män hon ska dras med egentligen!?!??

Anton Dahlbäck, Hästbajspojken

 
Det är söndagkväll, solen lyser, inte ett moln på himlen och det är vindstila. Känner ni? Kan det bli en bättre söndagskväll? Givetvis ska inte grannskapet få njuta av denna fantastiska kväll. För högst upp på "berget" i Blåsmark så startas en trimmer, brum brum brum, ekar det i byn. Det är Dahlbäckspojken som är ute och ska röja lite gräs.
 
Han startar med ett dike för där är det högst gräs. "Det är ju roligt när det syns att man röjer" tänker Anton. Så han sänker trimmern ner i det höga gräset. Det tar inte många sekunder innan två jättelika hästbajskorvar slungas upp från höggräset. "Tur att jag har skydd för ansiktet" är en tanke som hinner passera Antons hjärna innan bajskorvarna prickar munnen. De mjuka och daggblöta bruna klumparna försöker riktigt pressa sig emellan Antons två läppar. De lyckas inte, utan ger upp sitt försök att ta sig in och faller istället mot marken.  De hade alltså lyckats ta sig under ansiktsskyddet och tagit sikte på det ställe i ansiktet där de skulle göra som mest skada.
 
Aldrig har Anton Dahlbäck bitit ihop så hårt för att försäkra sig om att ingenting passerar varken tänder eller läppar. Han står still en stund, helt mållös, han fäller upp ansiktsskyddet och sedan så spottas det och några ramsor avverkas. Anton tänker "Jaja, nu är väl skadan redan skedd" så han lägger inte av och går in, utan fäller ner skyddet och fortsätter röja. Under timmen som kommer fortsätter det panikartade ihopbitandet samtidigt som Anton inte försöker andas så mycket då det enda han känner är lukten av karma, lukten av hästbajs som smetats ut precis under näsan.
 
9 Juni 2013, dagen då Anton Dahlbäck blev Hästbajspojken, och kanske ett steg närmare att få vara med Adam Bloméus, Oscar Wallbom och grabbarna.

Bröllop!!!!!

Det finns väl inte någon som fortfarande tror att jag är ihop med Anton på grund av kärlek eller nåt sånt va? Jag tänker mer såhär... Så länge jag fortsätter vara hans tjej finns alltid en chans att jag får bo i huset med den här utsikten i framtiden! Bra, då har vi rett ut det. 


På tal om kärlek så var ju vi på bröllop igår!!! Eftersom bröllop är typ det bästa jag vet (Ja, jag har ett block där jag börjat planera mitt och Antons bröllop trots avsaknad av ring på vänster ringfinger. Inte av kärlek då, för huset ni vet...... ;) Jag har kommit rätt långt faktiskt. Skulle nog kunna få ihop det till nästa vecka.) Jaja, jag var i eld och lågor hela gårdagen iallafall! Först fick jag värma upp med uppladdningen inför prinsessbröllopet, och sen fick jag gå på ett äkta bröllop. Det här betyder i sin tur att jag HAR KVAR att se prinsessbröllopet idag!!! Det är lycka. 

Det var Antons kusin Peter som skulle gifta sig med sin Jonna. Åååååååh, bröllop!!!! Inte ska ni tro att jag kunde hålla tåren borta när löftena skulle sägas och Emmy sjöng Kärleksvisan medan brudparet vandrade ut ;) Bjuder på några mobilbilder från kvällen!

I do.

Regnet öste ner och tiden man la ner på att locka håret på morgonen kunde man ha gjort nåt annat med! Men regn på bröllop betyder tur va? 
 

Fashionista-brud!

"Ni är så stiliga i era flugor, se ut som Dressmanreklamen!", ni får öva lite på den grabbar! 

Också en brudvals såklart! 

En sång och sjuhundra kartonger


Ojojoj, ska de aldrig blogga!?!??!? tänker ni. Jaaaaa, det ska vi. NUUUU!! Vi packar för fullt inför morgondagens FLYTT. (vilket alltså betyder fullt upp) Vad mycket grjejer man äger alltså.... Det tar aldrig slut. Jag vet förresten inte om någon av oss berättat det här på bloggen, men vi ska ju faktiskt bo i Bryssel till hösten!! Sjukt spännande, har ingen aning om vad den staden har att bjuda på... Det jag vet är att London och Paris ligger ungefär en timme bort med tåg. Det räcker för mig. 

Helgen då? Den var fantastisk. Vi hade tre pojkar på besök. De gjorde en sång till mig. Ursäkta röran. Vi flyttstädar och har tre pojkar på besök, på samma gång.

Obs, de vill gärna lägga till att textraden "Hon är ihop med Anton och det är tur, för han är ful." uteblev pga glömska.