Direkt från fjällen


 
Hallååååå! Här ligger jag vid stugan i gropen som jag och Anna skottat. Blickar ut över Laukersjön och suger in livet och naturen! Njuuuuter av tystnaden. Hahaha, nä. Eller jo, jag ligger i gropen som vi skottat, men mest väntar jag på att skotern ska komma tillbaka så jag får köra. Eller kanske få åka med Samme och burka lite, haha, skrattar högt i hjälmen (som en tönt) när vi lutar fram och tillbaka för att till sist tippa. 
 
Nej, nån ren naturnjutarmänniska blir jag nog aldrig. MEN, med Hannah & Amanda i öronen, en bra tidning och godis att njuta av TILLSAMMANS med naturen är livet ändå rätt fantastiskt! 
 
 

Ett mord har skett och jag var där


Jag är sjukt imponerad och bugar mig djupt för musik-& dansklasserna på Christinaskolan!!! Skyndade mig hem efter skolan för att hinna till sista föreställningen av deras musikal "Mord och många visor". Jag har två saker att säga:

1) Jag kommer i framtiden att få gå på stora musikalpremiärer på Broadway och se Hannes Dahlbäck i spetsen om han väljer att satsa på detta. Galet imponerad. Galet alltså.

2) Jag längtar tillbaka som en dåre till våran musikal "Ett Dygn i New York" som vi satte upp 2007. Ta mig tillbaka.


Hannes gör entré som vaktmästare och FLÖRTAR med städerskan Anna, min käre broders tjej!!! Dramat är igång och jag fick hålla fast Samme i stolen bredvid mig så han inte skulle springa upp på scen och förstöra föreställningen. "Det ääär inte på riiiktigt!!!!" väste jag flera gånger åt honom. Till slut blev han lugn. 


Anna i finalen The Show Must Go On. Städerskan blev en stjärna och inte ett öga var torrt.

När strålkastarna släcktes lämnade Anna vaktisen och var åter kär i min bror. Vilken lättnad. 

Alltså okeeeeeeeeej, inte lika bra kamera på den tiden... Sex år sedan ju..hehe. Ser ni mig? Rosa. I mitten...Längst fram. DANSAR. Det trodde ni inte!??!

Jag ger er en videoblogg!!!


Vad jag gör ikväll!? Jag sitter och försöker få ihop ett bra fotoalbum från de sex veckorna i Los Angeles och New York..... Inte lätt att välja! Desto lättare är det att längta tillbaka till det underbara landet!!!! Åååååh, ta mig tillbaka!

Har passande nog lärt mig att lägga upp filmklipp på bloggen idag (!!) Så varför inte bjussa på en guidad visning av husen på Manhattan!? De vi kunde alltså... Två stycken.




Instagram och oxfilé

En mysig middag på Vezzo med dessa finisar fick avsluta denna helg. Den var så mysig att den såklart skulle instagrammas från alla håll. 



Tre andra fina människor som vi fått umgås med i helgen är mamma, pappa och lillebror! Lördagmorgon kom de hit och fick nybakta scones till frukost. Vilken dotter man är alltså. Sen blev det stan, fika, beachvolley (ej mor och far, de åkte på Ica, drog sitt icakort och fyllde våran kyl. Puss.), mumsig middag, spel och efterrätt. Frukost igen, mera spel, innebandymatch.. Också den avslutande middagen då! För visst ville ni veta allt? 
 

Lycka i ett brev


Sååååå, brevet då
!!! :) Jag och några av mina favorittflickor drog igång en egen variant av pysselutmaningen som snurrade runt på Facebook här kring nyår. Vi ska under året skicka något vi själv pysslat ihop till varandra, och igår kom alltså mitt första paket!!!! Att för det första få ett paket i brevlådan är ju ren lycka, att det sen innehåller ett handskrivet brev och överraskningar gör ju att man vill skutta (jag gjorde det.)!!!

Och vad tror ni jag fick då!? JO, en supersöt ask med jättefina receptkort i! OCH ett hemmagjort armband!!!! 






Stötte på problem när jag skulle ta kort på armbandet... Hur sjuttsiken tar man bild på sin arm utan att den ska se ut som en fet stock med en död hand på!? Det var iallafall superfint som ni kanske ser genom påsen ;) Om ni känner att ni också vill baka alla söta saker som jag nu ska baka kan ni gå in på Emmas blogg, recepten finns nämligen där också!! Lyckos er! 

En hög av skam

 

Idag gick det åt skogen med min middagslagning. Nåt så spexigt som rotsaksbiffar stod på menyn och jag satte med glädje igång att riva morötter och palsternackor i köksmaskinen! Så långt gick det bra. Det var när stekandet skulle börja som allt gick åt skogen... Det här med att få biffarna att hålla ihop var tydligen helt omöjligt!!!!! Låt mig presentera resultatet, en trasig hög av alla biffar.
 

Men smaken var ändå helt okej. Åt det och kollade på Masterchef undertiden, kände mig ännu mer misslyckad, MEEEEEN , dagen lystes upp av ett brev som kom i postlådan!!!! Ska visa imorgon! 

 

Barn som gråter


Vill ni gråta och börja älska eran familj lite extra!? Se The Impossible, den är baserad på en sann historia om en familj som var med om tsunamivågen i Thailand.Fruktansvärd och fin på samma gång. Jag och Julia har gråtit ikapp ikväll.


Vi har mellan gråtattackerna ätit världens största fruktsallad, vi köpte allt på Ica som kan tänkas passa i en sådan. "Det här måste vi Instagramma!" sa vi, men glömde såklart bort det pga sugenhet. Jag lovar att den var fin. Och god, och med grädde. Men innan kvällen var slut hade vi bokat spinning imorgonbitti klockan sju.... Såååå, god natt. 
 

Bröder


18 mars 2013, tjugo hela år har gått sen jag fick en lillebror! Då var han liten, söt, hjälplös och ömtålig. Nu har han vuxit om mig, kan köra bil och bygga hus, spela gitarr och sjunga och när man pratar med honom säger han inte bara ga-ga-ga, han har gått och blivit smart och snäll och rolig! Det kunde man inte tro på den gamla goda tiden :) 



I helgen har jag alltså varit uppe i Piteå och firat gossen, mycket kul att träffa släkten och mycket gott att äta mammas fika! Mycket roligt att äta glass och spela spel med Piteåvännerna och mycket spännande att se lillebror nr. 2 spela innebandy. Bra helg alltså!


Oh yeah, 16-åringen är min bror. Har lärt honom allt jag kan. 

 

Då var man vuxen. En vuxen som grinar.. men vuxen.


Nu är det mycket i skolan för fröken blivande Socionom ska jag tala om. Så mycket att jag ikväll har druckit min första kaffekopp i detta liv, jag som inte ens kan äta en chokladboll med för mycket kaffesmak i... Men det gäller att göra vad som krävs, man får inte somna trots att det är svårt och tråkigt!!!!!! Nu sitter jag här och väntar på den där kicken alla pratar om. Hoppas verkligen att den kommer så att det hela var värt det. Fångade min känsla efter första klunken i en liten bildserie, söt tjej assåååå........ Efter sista klunken började jag gråta. Som sagt, hoppas verkligen att kicken kommer!!! 

Att stiga upp


Klockan 12.15 steg jag in genom dörren idag. Då hade jag skrivit en tenta, tränat en timme på gymmet och kört ett spinningpass. La mig på golvet och ville dö lite, det gjorde jag inte så jag gick och duschade istället. Nöjd tjej, och ännu nöjdare skulle jag bli! Till middag stylade jag nämligen med att göra nåt så husligt som ett riktigt långkok. Det smaskade vi på medan vi följde med i seregant Brodys problem i Homeland, ni har väl börjat se den serien!?!??!?

Sen blev det tårtrester från igår till kvällsmat och dagens träning gick förlorad. Men bättre plus-minus-noll än bara en massa plus på kalorikontot va!?


Klockan är efter 22, så även jag

Tuff, tränad, tjugoett. Äsch vem försöker jag lura, jag är ju faktiskt tjugotvå. Tänkte göra som det var en gång i tiden på "Sikta mot stjärnorna", nämligen dra en snabbgenomgång. Fast av min födelsedag, inte blir det någon sång här inte.
 
Världens bästa Hanna väckte mig i alla fall på morgonen med paket, frukost på säng och sång. I omvänd ordning om jag ska vara ärlig. Har inga bilder på det då jag "sov" när hon kom in. Hade fått klara direktiv på kvällen hur jag skulle bete mig på morgonen.
 
 
När jag käkat upp frukosten så fick jag min andra födelsedagspresent för dagen. Jag riktar ett speciellt tack till Adam Carlsson, det hängivna Sharks-fanet. Som ni ser så är jag, ett år senare, fortfarande vinnaren av oss två. Hur gick det ifjol? Kolla den här artikeln.
 
 
Efter en fin uppvaktning så var det dags att plugga, det är ju tenta på torsdag. En födelsedagspresent jag faktiskt hade klarat mig utan.
 
 
Inte så fager på den tidigare bilden kanske. Tur att Instagram finns så man kan slipa till alla skavanker.
 
 
Efter plugget var det dags för födelsedagsmiddag, plankstek. Måste säga att det är lite småknepigt att ta ut dessa plankor utan att mosa potatismoset med grillvantarna. "Utan att mosa potatismoset", poetsikt på något sätt. Jag och Birro, jag och Birro.
 
 
Avslutningsvis så kom "vänner" på besök och fika. För lets face it, ingen kommer för att gratulera, man vill bara ha fika. Hanna hade gjort tårtan som bjöds, men jag skulle minsann skriva hade jag bestämt mig för. Och jag måste säga, han är alltför charmig den där Anton Dahlbäck.
 

 

Vad som hände

 
Vilken lyxig helg det här blev hörrni! Den började med att jag på fredagen tog en prommenad till Intersport där jag skulle köpa överdragsbyxor, pannband och en ryggsäck. Jag kom hem med en sportbh och träningsbyxor, bra Hanna! 

Sen vill jag berätta att vi är väldigt bra på det här med att planera nuförtiden, vissa grejer iallafall. Bland annat gör vi en matlista och handlar för hela veckan på söndagarna, så även denna gång. Både jag och Anton upptäckte tidigt på fredagen att soppa var den rätt som blivit kvar (tro det eller ej!) Vi var slående överens om att detta inte var fredagsmat och bestämde att vi skulle äta nåt annat. Men vad!? Vad äter man en fredagkväll när man bara är två!? Ingen kom ihåg eftersom det här var första helgen utan besök sen jag åkte till LA där i början på november (!!) Det blev tacos. Riktigt gourmetmat. Vi lassade även på med godis och cheez cruncherz. LYX. 

På lördagmorgon kom mor, far och farmor Dahlbäck hit! Vi bjöd på scones, utnyttjade det tillfälliga bilinnehavet genom att handla en ny lampa (!!), lagade god mat, åt tårta och firade Anton som fyller år imorgon!

På lördagkvällen var det dags för den stora 30-årsfesten som vi längtat efter i flera månader!! Den levererade. Det var buffé, skratt, sång, paket, lekar och tävlingar. Och till sist dans och sång på Schlagerklubben, allt från Cara Mia till Bra Vibrationer, fantastiskt kul!! Man vill ju kunna sjunga med!?!??! ;) 
 
 

Scandic Plaza


Mina vänner, innan vi säger god natt vill jag bara visa hur min gooooomorron såg ut! Firade jordens fräschaste 30-åring Erica med hotellfrukost. Men innan hon var framme vid målet fick hon läskiga samtal och vi stod och smygkollade på henne från ett hört, hahahhaa, vi är så roliga. 



Fina gänget! Snodde bilden från Linnéa som inte är med på bilden. Gå in på hennes blogg och kolla hur hon ser ut istället, hon är en riktig pingla!

Nu kan jorden aldrig mer gå under i vårt vardagsrum


Taklampan är såld och nu har vi det mörkt i vårt vardagsrum! Tycker egentligen att den var väldigt trevlig, men vi var båda så sjukt less på blommorna som fyllde hela rummet. Ni kan ju tänka er hur det känns när den snurrar bara liiite liiitegrann av nån liten vindpust... Japp, det känns som att hela rummet snurrar och vi alla ska dö. SÅ, nu behöver vi en ny! Ge oss (mig) tips!!!!!!!!!! Jag är öppen för alla stilar. 


Sålde den förresten på Köp och sälj i Umeå-sidan på Facebook, har inte hängt där så mycket men jag tänkte att jag kan ju kolla runt lite..... Haha, här har ni ett av många exempel som får mig att undra hur desperata folk är!?!? Finns det alltså folk som köper sånt här!?

Att låta eller att inte låta


Här sitter jag med en träningsvärk som inte är från denna jord och ni vill såklart veta varför. Igår var jag i läskiga biffrummet på IKSU!!!! Kände mig så sjukt malplacerad och ville springa ifrån biffpojkarna som stönar högt och lyfter flera tusen kilo. Men David sa att det är där man hänger om man är cool, och eftersom att vara cool är min grej så kändes det genast bättre. Not. Vi gjorde en övning och sen gick vi upp till övervåningen där man får välja tre-kiloshantlarna och vara tyst medan man lyfter om man vill. 

Nåt som gör mig glad mitt i all dödsvärk är att jag bokat biljetter till Stockholm i april!!!! Det blir världens mysigaste lång-tjejhelg med Emma , Hanna O och Lina!!!