Att åka buss i trosor


19.19 skulle lokalbussen ta oss från Mariehem till sjukhuset där Norrlandskusten skulle ta oss vidare till Piteå. 18.50 kom jag på att ett par SKOR låg och väntade på mig på posten på Ersboda och om jag inte hämtade dessa skulle de skickas tillbaka!!!! Får ej hända. Jag sa åt Anton att packa klart åt mig (återstår att se hur det gick) och satte mig på cyklen och började trampa. Jag trampade allt jag hade och regnet piskade i mitt ansikte.

Till slut var jag framme på Coop och 19.12 hade jag fått mitt älskade paket men tappat hoppet om en hemresa denna kväll. Jag insåg även att Anton hade min börs och hela mitt liv med sig på den där bussen och försökte bli vän med tanken att jag skulle bli kvar i Umeå för alltid utan pengar till mat och kläder. Kanske skulle jag överleva nån vecka men sen skulle det vara över för mig!

Men plötsligt slog det mig, KANSKE att jag skulle hinna cykla direkt till sjukhuset och hinna med den där dumma bussen ändå!?!? Jag sprang till cykeln, fumlade med nyckeln, satte mig på sadeln och började trampa. Jag har aldrig cyklat så snabbt i hela mitt liv. Regnet piskade ännu hårdare än på ditvägen, det var motvind. Jag bad till Gud att det skulle sluta blåsa, han lyssnade inte. Jag cyklade ännu snabbare men insåg till min förtvivlan att cykelvägen tog slut!!!!! Jag bestämde mig för att fortsätta ändå, jag cyklade i lera och mjölksyran började smyga sig på. Plötsligt var jag på något kvarter jag aldrig sett förut.

På något sätt blev det ändå rätt och JAG HANN. Jag vet inte vad i mitt ansikte som var regn och vad som var svett, bara att allt var blött. Mitt hår, mina jeans....... Vi satte oss på bussen och jag kände att om jag skulle åka i tre timmar i dessa byxor skulle jag bli sjuk. Paniken kom. Anton lånade ut sin jacka och tröja som skydd och jag kravlade ner byxorna för att känna en gnutta värme igen.

Där satt jag, röd, blöt och svettig med smink utdraget i hela ansiktet och byxorna nere vid knäna. Anton tittade på mig och sa "Tur att det här inte var första daten!"

En underbar långhelg


Fem dagar i huvudstaden
fick jag. Den innehöll en inspirationskväll, en musikal, en hotellnatt, en hotellfrukost, tusen kilo tjejsnack, goda middagar, Gröna Lund, en liten sväng på stan, en brudklänning, båtturer, soliga luncher, glass, en tjejfilm (ja, Crossroads, såklart.).... Jag kan fortsätta en evighet, men jag tänker att det är roligare med bilder! 


Hälsade på hos Hannah och Amanda innan inspirationskvällen och hjälpte till med lite förberedelser (!!!!!!OMG!!)






Lyxlivet

 
Tänkte bara skicka lite lyckliga hälsningar från HOTELLSVITEN vi plötsligt ska bo i inatt. (Befinner mig alltså i Stockholm för er som inte vet) Om vi har en trappa i rummet? Ja. Om vi har en fin uteplats! Ja. Om vi har lyxiga badrockar och grejer? Såklart. Och frukt och räkmackor fick vi när vi kom hit.. Är vi VIP-gäster? Ja. Behöver vi betala nåt? Nej. Livet alltså!!!!!

En kändis och en oärlig sambo

Låt mig presentera vem som gillade min bild på Instagram idag:


Anton tyckte inte att det var så coolt men jag tycker att han kan vara ocool!!!! Jag tänker vara nöjd och glad och känna mig sedd. Dagens bekräftelsebehovskvot är nu uppfylld ;) 

Nåt annat som hänt i min telefon idag är att jag har hittat en ny superkul app där man testar hur bra man känner sina vänner! "Test" heter den och det är en liten uggla på bilden, ladda ner den och spela med mig!! Man får veta så mycket spännande ska ni veta, till exepel att Anton tydligen inte alltid är helt ärlig mot mig!?!? Trodde vi kommit över den gränsen. (Lägg även märke till frågan under som jag inte ringat in.... Det finns hopp)

 

Påfylld med energi och redo att återvända


Så börjar denna Piteåvistelse gå mot sitt slut. Jag åkte hit redan i torsdags efter att vi övat på att hålla myndighetsutövande samtal med skådespelare. Sjukt läskigt men ännu mer lärorikt. En sak vet jag nu iallafall, jag vill inte jobba med det när jag blir stor. Feedbacken jag fick var att jag var för positiv... Tur för mig att det finns mycket annat jag kan jobba med där jag får vara det för är det nåt jag vill vara så är det positiv. Lång och tjorvig mening, men klart slut. 

När jag kom hem blev det ganska snabbt dags för den fjärde finalen.... Eftersom sociala medier totalt har svämmat över av tankar och känslor kring detta tänker jag inte gå in på detaljer. Vill mest bara säga JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Bakade en tårta i pausen och åkte till Skellefteå och hoppade på torget på fredagen.


I helgen genomfördes "24" som är det största vårtecknet som finns för tionde (!!) året i rad, så nu är det vår på riktigt! Så mycket bra musik har jag fått lyssna på, höll dock bara ut till klockan 02.00 den här gången.... Man är ju inte 14 längre som rynkorna i pannan talar om. Och för er som undrar vad 24 är kan jag snabbt berätta att det är ett event i Bergsviken som bjuder på tjugofyra timmars musik i sträck och flera hundra människor kommer och lyssnar under dygnet. Varje artist har ungefär 45 minuter var, och när det är rock passar man på att gå till serveringen och äta sallader och mackor och tårtor och godis och... Ja ni fattar. Här kan ni läsa om årets upplaga!

Jag ger er mina favoriter. Varsågoda att få rysningar





Alltså shiiiiiit, jag vill bara bjuda på mina bästa favorit musik-tjejer nu!!! Ser serien Nashville nu och....

1, Jag vill ha cowboyboots till sommaren. Detta kommer dock inte att hända. Måste totalt byta personlighet till en cool countrygirl först.... Nästa sommar kanske. 

2, Jag är totalt .. alltså jag vet inte vad jag ska säga att jag är!?!? Men dessa två tjejer, 13 och 9 år, är fantastiska!!!! Har sett det här klippet ungefär 10 gånger idag och jag får tårar och rysningar varje gång. TRETTON och NIO!?! OCH SÅ BRA!?!? Lova att ni kollar!!! Lova!

Flickig hockey med hatt




Hej här har ni mig! Igår hade vi sittning med klassen, tema hatt!

Innan det var dags för sittningen var det hockey hos Jessica. Det var den minst ohuliganiga match jag någonsin varit med om: ost och kex, tjejer i hatt och klänning och nagellacksmålning! Men Skellefteå vann och vi hade mycket trevligt så alla var nöjda. Utom Linnéa då, Luleå-Linnéa.

Idag har jag varit hos Matilda som hade bakat scones, det mina damer och herrar är söndagslyx!! När jag kom hem kom det hit lite pojkar och hejade på AIK, den här gången var det chips och halsdukar som gällde. Och vinst såklart, stort. En annan av dagens stora händelser var även att min smak kom tillbaka efter några dagars frånvaro!! Välkommen sa jag och gick på Ica för att köpa nåt att fira med. Kom hem med en påse naturgodis och tog en nöt... Utan att känna smak. Jag vet dock inte om det beror på att smaken försvann lika snabbt som den kom eller att jag köpte naturella cashewnötter.
 

Då gör han comeback, det är ju ändå April

Förra veckan gjorde jag comeback på fotbollsplanen så nu när jag ändå är i farten och håller på med comebacks tänkte jag "man kanske skulle börja om att blogga...". Sagt och gjort, eller inte sagt och gjort, var tvungen att fråga Hanna vad vi hade för lösenord till bloggen. Men efter det var det sagt och gjort.
 
Hur som helst, när jag kom hem från träningen i går så öppnade lillebror dörren från datarummet och säger "Anton du som är bra på facebook, hjälp mig!". Nu finns det två sätt att tolka det där på, antingen frågade Hannes mig för att jag är...
 
1) ...duktig på teknik och kan tänka logiskt samt är bra på att lösa problem.
 
2) ...en idiot som inte har något liv utan hänger på facebook hela tiden, och borde kunna lotta in en lösning,
 
Och ska jag vara ärlig så känns det här inte som att det är 1miljon-kr frågan på vem vill bli miljonär vi har att göra med, snarare 1'000kr frågan...
 
Edit. Datorn fick slut ström när jag skulle posta inlägget. Om det beror på att jag är ringrostig på att blogga eller om det är universum som säger till mig att sluta blogga är dock oklart.

Feber och en till videoblogg


Så blev jag då sjuk, precis när jag blev ensam och måste klara mig själv! Som tur var fanns en bit smörgåstårta från helgen kvar i kylen så jag har iallafall inte behövt gå till Ica i det här skicket.

När jag till slut tog mig upp från sängen (klockan 15) satte jag mig mig vid datorn för att underhålla mig själv med nåt som inte kräver så mycket hjärna. Fortsatte på fotoboken som jag ska beställa med USA-bilder som aaaaldrig blir klar! Dagens sjuktema är alltså USA. SÅÅÅÅ eftersom jag är så nöjd över min nya kunskap (hur man lägger upp en video på bloggen) bjussar jag på en till sån från resan. Okej, lovar att det är den sista.

 

Förlåt att jag säger att jag är kissnödig. Anton säger att man inte ska dela med sig av sånt. Men hallåååå, alla kissar. 

Dags att tänka om Hanna


Jag har haft en underbar helg
med fint besök. Nu hade jag tänkt lägga upp lite bilder från helgen så ni får se vad vi gjort och så. Jag har tagit tre bilder. Dessa:
Kul det ska bli sen om 20 år när ens barn vill se bilder från när man var ung och det man har att visa är mest mat!? Ska tänka om. Jag lovar mig själv det. Varför ska jag ens sitta och ta kort på mat!? Hur kul är det? Okej, vem försöker jag lura.. stryk "sitta", den översta bilden stod jag på en stol och tog för att den skulle bli så bra som möjligt. Skrattar nu dömande åt mig själv och går och lägger mig!

Dag ett


- Jag har börjat prata med mig själv. Är det normalt? Gör ni som bor ensamma så? 

- Jag har börjat se GIRLS, sex avsnitt för att vara exakt. Jag är inte lika såld på den som alla andra verkar vara!?!?!? Jag tror att anledningen till det är att jag gärna, när jag ser en serie, vill vilja vara med. Kanske byta liv med huvudrollen osv. Jag vill inte vara med här! Okej, jag fattar tanken med att det ska vara verklighetstroget osv, men måste Hannah vara sunkig för det!? Ta på henne liiiite fina kläder iallafall!? Och låt henne tvätta håret. MVH en ytlig människa tydligen. 

- Jag har ätit upp resten av Nutellan. 

Godis och beasås


Japp, påskhelgen blev hur bra som helst! Två kalas hann vi med, en 23-årig Emma också fyllde ju ägaren till ett av dessa blanka huvuden hela 50 år. Vilken fest det blev! 


Innan dessa partaj hann vi ju dessutom med en sväng till Laukerstugan där vi pimplade utan resultat och åt korv och hamburgerdressing till kvällsmat. Och målade ägg och letade godis!

Komsi komsi små fiskarna...



Mitt bidrag, ett äggspöke! Ville nästan inte krossa honom på grund av söthet. Nu är han död.


Farfar med finkläder i stugan!?!?! Absolut förbjudet!

Nu är jag hemma i Umeå igen, ensam. Anton har övergett mig och kommer att bo i Piteå denna vår. Hur jag ska överleva återstår att se. Det började med att jag ikväll åt Nutella för att jag tyckte synd om mig själv... Kanske väger jag hundra kilo till sommaren?