Cancer


Hörrni, glöm inte bort att det är Rosa bandet-galan ikväll!!! Jag tänker iallafall sitta och grina till sorgliga storys, jubla när pengarna rullar in och lyssna på ljuvlig musik. Förresten, Jill Johnsson, kommer hon någonsin att åldras!?
Hittade det här superfina armbandet - HÄR kan ni klicka hem det och skänka en slant :)

The lucky one

Anton har åkt ner till Övik för att se Modo förlora och jag passar på att kolla på en film som aldrig skulle röstas igenom om vi skulle kolla tillsammans. För det fösta skulle han nog kräkas lite när han såg filmomslaget och för det andra skulle jag också rösta ner förslaget om han var min filmkollarpartner för kvällen. Många filmer kan vi se, men just dramakategorin undviks medvetet från min sida.

Anton är så kritisk till allt som jag tycker är heeelt fantaaaastiskt i filmer, sånt som kärlek vid första ögonkastet osv. Och den största stämningsdödaren av allt är att så fort det blir lite sorgligt/extra vackert/äkta filmglädje osv tittar han på mig och säger hånfullt "Grååååter du?" Och ja, det gör jag oftast!! Men min känslosamma stund tillsammans med karaktärerna i filmen förstörs precis där. ;)

Ikväll såg jag iallafall The Lucky One i min ensamhet, kunde gråta och skratta hur mycket jag ville och det tog jag vara på! 



Fantastisk film som jag tycker ni ska se så fort ni har en timma och 40 minuter över (mamma, den här är verkligen för dig också)! Den är gjord av samma gubbe som skrivit Dagboken, A Walk to Remember och Dear John, så ni kan ju tänka er......... 

Hanna tjatar, jag lyssnar. Not

Jag tror inte ni anar hur mycket skit jag har fått av Hanna för att jag inte bloggar nog mycket. Hot och dylikt har blivit vardag, men som den gangster jag är så skiter jag i allt hon säger. För allvarligt, hon är ju minst tjugo kilo lättare och når knappt upp till axeln på mig. Vad skulle hon göra med mig om jag inte bloggade? Lägga fingret mot en spik och säga "chillivippen", fast baklänges, och hoppas att bli stor? Nej jag känner mig väldigt trygg. 
 
Igår så var det hemresa från Piteå tidigt på morgonen efter ha träffat syrran som kom hem från Åre och ett födelsedagsfirande med tema lego. For till Umeå tidigt för att möta upp la boys från skolan på Allstar där vi käkade och såg en underbar Unitedvinst. Efteråt firade vi med nya Bondrullen. Gillar skurken. Men jag hade nog gillat vad det än var vi såg pga Unitedvinsten. 
 
Nu kom Hanna hem efter att ha varit på ICA. Hon hade köpt skinka för typ 35:- bland annat. Låter ju inte så konstigt. Men när det handlar om tio skivor skinka, alltså tio mackor, så undrar man hur det står till bakom pannbenet. Tur att hon är fin egentligen. Oftast. Ibland. 

En ny nivå


Mitt face har varit KAOS de senaste veckorna. Jag har verkligen aldrig haft problem med hyn (utom en gång, dagen innan vi skulle till Egypten och jag laddade för en vecka med att visa upp mitt naturliga jag utan döljande smink... DÅ fick jag en hel röd finn-skog i min panna! Som tur var försvann den dagen efter när jag solat nån sekund.. :)). Iallafall så har jag nu fått världens torraste hy kring näsa, mun och på hakan. Jag vet att man blir lite torrare på hösten och vintern och kan behöva byta till en annan ansiktskräm, men nu snackar vi inte LITE torrare. Ingen kräm funkar!!!!

Jag har de senaste dagarna googlat runt och diagnostierat mig själv med jättemånga farliga sjukdomar!! Igårkväll kände jag att jag var tvungen att ta tag i det hela, drog ner mig själv på jorden och försökte sluta vara så hypokondrisk. Funderade på vad jag skulle göra åt det hela, jag vill ju inte se ut som en fjällande fisk i drömmarnas land. Så jag googlade lite till och hittade tips på en helt ny nivå av naturlig hudvård. 

SÅ, idag har jag varit på min nya hudvårdsbutik Ica...... Säg hej till mitt nya hudvårdskit!


Ansiktet ska tvättas med honung och smörjas in med kokosfett. Inget mer. Väldigt billigt om inte annat! Lovar att återkomma med resultat.

Gör som jag säger då!


Ett litet söndagstips är på sin plats nu va? OM ni missat att Berg Flyttar In har börjat om så talar jag om det för er nu så ni inte går miste om något avsnitt. In på tv4play och kolla!!

Varför? Jo för att Carina Berg är TV-världens underbaraste människa och man vill inte missa något som hon gör, särskilt inte Berg flyttar in som kan vara topp ett bra program just nu. Såede.

Igår såg jag inflyttningen hos Henke Lundqvist och jag kände lite såhär; Kan jag också få flytta in en sväng? Bara låna placet en vecka eller så. Varning: Avsnittet kan lämna en Jahapp, och vad gjorde jag med mitt liv då?-känsla.

Terassen dååå......... Klicka på bilden och njut/bli avis/känn glädje för Henke/imponeras av Carinas charm osv

 

Spöken och sånt

Dåå var man ensam då, Anton har åkt upp till Piteå över helgen och här är jag. Jag har verkligen inte sovit många nätter ensam här i lägenheten. Eller i huset hemma i Piteå för den delen, är ju för tusiken livrädd! Jag hör ljud och ser gardinen fladdra... inte kul. Men vet ni, den här gången går det riktigt bra! Än så länge iallafall.

Igårkväll kom Jessica hit och vi såg X-factor, surrade om allt mellan himmel och jord och åt godis. USA var såklart en het kandidat på snackislistan eftersom det nu bara är två (!!!!!!!) veckor kvar. Såhär såg Jessica ut när hon sa "Vi ska då aldrig äta på McDonalds Hanna!!! Man vill ju vara nyttig." Skrattade högt åt hennes dubbelmoral och planerade i smyg in några McDonaldsmiddagar i min lilla hjärna...



Idag har jag tagit mig friheten att inreda hemmet på det här sättet. Pysseldag står på schemat, ligger över ett år bak i tiden i mitt fotoalbum. 

 

Man ska vara ute i god tid

Jag älskar att få presenter. Ja, jag vet att man egentligen ska säga "Neeej, jag vill verkligen inte ha nåt när jag fyller år" och att man ska tycka att det är mycket roligare att ge än att få. Och jag tycker verkligen om att ge presenter! Men jag måste få tycka om att få också. Få öppna något som någon valt ut just till mig, för att den tycker att jag är värd det! Det är väl jättekul!? 

SÅ, jag vet att det är ett tag till jul och så.... Men eftersom jag åker till USA på två och en halv vecka och kommer hem bara nån dag innan julafton är det ju bara tre svenska veckor kvar till jul för mig............ Då är det väl okej att klura på en liten önskelista va? (Jag vet också att jag är 21 år och inte 8, men gillar det här, OKEJ!?)

Så varsågoda mamma, pappa, alla mina fans här på bloggen som vill skicka presenter osv. Här kommer årets lista, temat är helrenovering av mig själv.




Tandtråd, ett hyckleri

Är ledig idag. Då kommer jag på den briljanta idéen att rensa avloppet i duschen. Här kunde jag välja mellan att spela FIFA, träna, se film, ta över världen eller nå annat man brukar göra när man får en ledig dag. Det känns lite som att gå in i en stor godisbutik och komma ut med tandtråd.
 
På tal om tandtråd är något som kan få vilken professor och doktor att se ut som en idiot. Detta kan också vara det osexigaste en människa kan göra framför en annan. Ett öga som kisar och en plågad min, det är ju så man ser ut när man använder tandtråd. Lite som Quasimodo. Men det är ju klart att man ser plågad ut om man ska trycka in två händer i käften på sig själv. Som avslutning, när man är klar med tandtråden, ska man spegla sina tänder och slicka på dom för att visa för sig själv att "I'm à sexy bitch". Det är man inte då och kommer aldrig att vara.  
 
Jaja, nu är jag klar med avloppet i alla fall. Nu ska jag dammtorka. WAIT WHAT?!?! Det här kommer bli en lång dag... 

Dags för förändring


Idag har jag haft mitt första möte med min personliga tränare. 

Ville bara säga det, känner mig lite som en Hollywoodfru.

Speaking of........ Idag är sista avsnittet med min älskade Maria Montazami. Nu ska de ersätta dessa prinsessor med några fjantiga småstadsdrottningar från Västerås, ett program jag inte tänker se. Känns som misslyckade wanna-be-Hollywoodfruar. Lite som jag. Ska iallafall gråta lite till det sista avsnittet ikväll efter att Manchester United vunnit över Braga. Nu ska jag smygfnissa åt att Anton tror att domaren hör honom genom TV:n.

Vackra färger eller en blöt hög på marken?


Titta så fint! Ungefär såhär ser min förskönade bild av den svenska hösten ut. Den som gör att jag inte vill lägga mig under en sten när sommaren går mot sitt slut. Men det blir ju aldrig såhär!? Vart kan man se ut såhär på hösten? Ta mig dit är ni gulliga.


Vid närmare eftertanke är det kanske såhär jag ska se ut i slutet på augusti när jag envisas om att det fortfarande är sommar och går omkring och fryser i mina pastellfärgade shorts? Det ska jag komma ihåg nästa år, att välkomna hösten innan det är för sent. SEN ska jag lägga min under en sten. 

Som att sova med Hitler

Hanna är som en diktator när vi ska sova. Ibland får hon för sig att jag ska sjunga godnattsånger innan vi ska sova. Det vill inte jag. Jag hatar att sjunga. Jag är sämst på att sjunga. Men hon ger sig inte utan säger "Jag vet att DU tycker det är mysigt!" Det tycker jag inte. Men hon ger sig inte förrän hon får som hon vill. Så igår föreslog hon att jag skulle sjunga "Sov du lilla videung" för hon tycker om sången och trycker att det är charmigt att jag är dålig på att sjunga. Jag ville inte. "Jag gillar stand up. Jag sjunger om du drar några skämt." blev mitt svar.
 
Om jag är dålig på att sjunga så är Hanna kass på att köra stand up, eller ni kan få bedöma själva. Med vad jag tror skulle ha föreställt en kaxig tonårsröst drar hon sitt första och enda skämt, "Varför är alla blonda nuförtiden? Har dom doppat huvudet i vit burk eller?" Slut, det var allt. Jag hoppas verkligen att jag inte är lika dålig på att sjunga som Hanna är på att dra skämt. För det där var inte ens charmigt. 

Live från läggan

 

Efter en långrommis runt Nydalasjön är det nu dags för äkta söndagsmys hos Dahlbäck-Långströms. Chips, dip, Snow White and the Huntsman och mina nya favvogodisar; BUBBLIZZZ.
 

Olja och mask

Såhär såg livet ut igår. Och såhär ser det ut idag:
 

Jaha, nyttig (om än dum i huvudet) igår och onyttig idag tänker ni då. Det kan man tro, om jag hade varit en sån människa som kunde poppa popcorn i kastrull!!!! Nu är jag inte det, så jag får bara TITTA på lilla påsen och föreställa mig smaken eftersom Anton är borta. När jag ska poppa popcorn skriker jag och hoppar för att jag är livrädd för oljan, sen börjar det sprätta och ha sig och jag hoppar undan några meter från spisen. Efter detta tar det så lång tid för mig att samla mod till att gå tillbaka till spisen att de stackars popcornen blir brända. VARJE GÅNG. Tänker inte ens försöka ikväll.
 
Ojoj, har lilla gumman haft en dålig kväll kanske ni tror nu i och med detta bittra snack. Neeeeeeej ni, det har jag verkligen inte!! Jag har varit på supergod trerätters med mina fina fina tjejer och nu sitter jag här ensam med tända mysljus, en ansiktsmask i fejset, min rosa gosiga OnePiece och en riktig tjejfilm om massa gravida människor framför mig. Ska drömma mig bort. (Säg inget till Anton.)

Det är bra att ha fyrtal, men i ost?

Igår fick jag krypa till korset. Choklad önskade sig Hanna efter att hon tvingat mig att se Tyskland- Sverige som senare visade sig vara en höjdarmatch. Tack Hanna men nu är vi kvitt... 
 
Idag var vi på stan. Eftersom jag har pajat två par jeans så var jag tvungen att köpa ett par nya. Men innan jag skulle fixa mig ett par nya brallor så käkade vi som vanligt på Max. Hanna beställde sitt orginalmål men jag tänkte prova nå nytt, Tripple Cheese-burgaren fick det bli. När kassören frågade om jag önskade en dipp så svarade jag automatiskt "Ja tack, en smältost". Vissa äter fyra små rätter, jag äter fyra olika burgar-ostar. 
 
När jag sen fick höra min besällning ropas ut kände jag att varför betällde jag inte chilicheese och mozarellasticksen när jag ändå var igång. Då hade min beställning varit rolig. Nu var den bara tragisk. FML.
 
 

Vart tog min självbild vägen?


Såhär såg vi ut för ungefär en och en halv timma sedan. 

Anton sa att han skulle ut och intervallträna uppför slalombacken här nedanför oss. Hmm, tänkte jag och plötsligt flög det ur mig "Men jaha, jag kanske ska följa med!" Samtidigt som jag sa det ångrade jag mig djupt men nu fanns det ingen återvändo. Träningskläder på och fram med viljan bara! 

Vi promenerade till backen och pratade om vad vi hade framför oss. (Promenera är ett skitord ord som jag ALDRIG verkar lära mig om det ska ha ett eller två m, måste googla varje gång.) Anton sa att han nog tänkte springa upp åtta gånger, jag kände att jag inte skulle vara i närheten av det med mina muskler som vilat ungefär sen 2006. "Okej, det kommer jag aldrig orka. Jag kommer vara död efter fyra." Anton tittade lite mystiskt på mig, kände mig lite dålig. "Eller ja, fem kanske." la jag till.

"Jag kommer vara död efter fyra" Det kan vara det dummaste jag någonsin sagt sen jag föddes!!! Vem tror jag att jag är!? Jag var död efter en tredjedel. En tredjedel. Jag gick resten av backen upp och bara för att jag kände mig som en 200 kilos klump i Biggest Loser gick jag två vändor till. Det smakade blod i min mun, lungorna var sjukt nära på att sprängas och hjärtat höll på att komma ut genom jackan! Såhär i efterhand förstår jag vad Anton menade med sin mystiska blick. 

Briljerar


Idag har jag ingen skola så jag tänkte passa på att baka nåt enkelt. Såhär bra gick det. Jag brände nästan allt, så nu har vi ungefär tre kakor att dela på då. Imponerande Hanna! (Ja, Anton, jag vet att det där hör till komposten men du var inte hemma och kunde stoppa mig, så: Moooahahahahaha!!)

 

MEN HÖRRNI, låt mig skryta över mig själv en sväng också! Igår sa jag till Anton att nu tar du och lagar mat och diskar så går jag och bygger lite. Tog på honom ett spetsigt förkläde och själv hade jag blåställ och arbetshandskar, sjöng Solsidans version av "en sockerbagare hEn bor i staden" och påbörjade byggandet. 

Nej, så var det inte riktigt. Men eftersom jag är rätt kass vid spisen så ville jag också göra nåt bra för hushållet medan Anton lagade mat! Titta bara så fint det blev! (Nu har jag bara en kvar som jag tänkte ge mig på. Efter gårdagens bygge var jag så sur över att det ska vara så svårt att skruva så jag satte mig och såg Hollywoodfruar iställe för att ta tag i skåp nummer två. Och för att känna mig lite tjejig igen.)



Hämnden är ljuv

Hade inte gjort någon matlåda till idag så jag fick köpa mat på skolan istället. När jag skulle betala hade jag kontanter på mig som jag ville bli av med. För vem vill ha kontanter på sig? De är ju bara vägen, nä tacka vet jag kort. Hur som helst så betalade jag maten med 100-lappen som jag hade. Då ser jag hur kassören kollar i kassan, stänger den och kollar i en liten burk som fanns i ett skåp. Han vänder sig mot mig och säger "Du jag har inga sedlar, går det bra att du får allt i mynt?"
 
Damer och herrar om det finns något sämre än sedlar så är det mynt. De är små, väger mer än sedlar, och går typ aldrig att hitta. Så när kassören sa att jag skulle få mynt ville jag bara skrika åt han "NEEEEEEEJ!!! Tror du jag betalar med kontanter för att få ännu mer kontanter som jag sen aldrig kommer att hitta? Idiot!" Men jag lyckades behärska mig tackade glatt och gick sedan därifrån muttrande över hur idiotiskt allt var. Imorgon ska jag bara betala med enkronor för att visa honom hur himla sugigt det är med mynt och säga "Karma is a bitch" när jag går därifrån. 

Att klaga


Hörrni. Jag känner mig påhoppad. 

Anton skriver här nedanför att han aldrig FÅR äta nuggets för mig. "!?!?!", känner jag då. Han får visst äta nuggets, det är bara det att jag inte tycker om denna maträtt. Smakar lite som sladdrig friterad kyckling fast med trasig fritös. Och om vi nu ska gå in på det här med att vara sambos med olika matvanor så ligger då jag på plus! Jag gillar inte nuggets, det är en maträtt. Anton den lille skiten har gått och fått för sig att han inte gillar fisk!!!! Det är ju en oändlig ocean av maträtter som jag inte får äta. 

Såååatt... ville bara få ur mig det. Puss.

Houston we have a problem

Idag så kommer ett nytt avsnitt av mitt favoritprogram, Eurotalk. Så efter jag avnjutit nuggets och nudlar, som jag aldrig får äta annars för Hanna, så kände jag mig tjock och äcklig. Vilket dilemma, ett nytt avsnitt Eurotalk att kolla samtidigt som att soffan kändes allt mer äcklig. Lösningen blev då alltså att gå ut och gå, och använda Eurotalk som en podcast istället för ett panelprogram på tv.
 
Sagt och gjort, ut gick jag med gott mod med David Fjälls stämma ringande i öronen. När jag kom hem efter min promenad så slår det mig hur i hela friden tänkte jag när jag fick för mig att gå upp för Bränntberget, Umeås slalombacke, och sen när jag gått ner funderade på att gå upp en gång till? Neil Armstrong må ha tagit ett stort steg när han gick på månen. Men den dagen då Anton Dahlbäck väljer att gå ut och gå före att se ett fotbollsprogram på datorn är, i mitt tycke, ännu större. Och fler eftersom jag gick och gick och gick... Så nu för att göra mig själv rättvisa så ska FIFA spelas. Någon måtta får det vara på nyttigheterna. 

Piteå bjuder upp till kamp


Igår var jag först och tittade på lillebrors hemmamatchdebut med Wibax div 1. Bra kille det där! 


Efter detta hade jag och Anton lyxen att få komma på middag hos Emma och Jakob, fantastiskt god mat och efterrätt made by mästerkockarna. När maten var smält anlände lite mer fina människor som man inte vill missa att umgås med när man är hem till Piteå för en mysig spelkväll. Det blev Snabbalfapet och Bezzerwizzer (den rosa varianten - sjukt snygg kartong på det alltså!!) Det sistnämnda spelet vann inte mitt lag, men smartspelet Snabbalfapet gick jag och fick en delad förstaplats med Tove i, ibland blir jag helt förvånad över vad min hjärna kan utan att jag vet om det!! ;)




God Jul


Vilken mysig dag det blev igår, nu har jag lekt att det var december i Piteå och kan med glädje fira det riktiga december i USA. 










Som jag skrev igår så blev det julbak, julbord, glöggmys, julfilm och allt med mysig julmusik i bakgrunden. Utom julfilmen såklart... Idag blir det innebandy för hela slanten. Heja brorsorna! 

Hanna är borta = Ont i magen

Klart allt med mat ska gå åt pipan så fort Hanna lämnat mig ensam i lägenheten. Nu ligger jag i sängen och har ont i magen. Varför? Jo, jag ska till Piteå imorgon och vi hade väldigt mycket mjölk i kylen som gick ut imorgon. Så jag har ägnat kvällen till att dricka upp allt. Det sjuka är att jag ligger och är törsrig. Varför? Kan nog vara för att jag gjorde O'boy av all mjölk. Tog nog så pass mycket O'boy att det nog klassas som choklad. 
 
För att sammanfatta min situation så ligger jag nu i sängen med ont i magen för att jag har druckit för mycket O'boy så att magen typ sprängs. Men jag är ändå törstig på grund av allt socker jag fått i mig. Så här går det mina vänner om man lever efter devisen att  man inte ska slänga mat och dryck. Carpe diem mf

Tolv huvuden senare


Japp, så går det när man kommer till Piteå efter en ovanligt lång period i Umeå. Då har man en hel drös med släkt och vänner som troget väntar på sin frisör! Nu har jag bara mamma kvar och vi ska ha världens mysigaste dag imorgon. Förutom att hon ska klippas och få färg på kalufsen ska vi leka att det är december. 

Dagen kommer att innehålla julbak med julskivorna på snurr, till middag blir det ett litet julbord och dagen kommer avslutas med glögg, pepparkakor, skumtomtar och nån julfilm. 

Så får man göra om man missar hela den riktiga adventstiden på Kvistgränd! 

Och se på rackarn, här kommer världens bästa pappa bärandes på en adventsljusstake! Han har lovat att vi ska få ha EN sån om vi lovar att den inte kommer synas genom fönstret så att nån tror att vi förlorat fattningen totalt. 

Vem fryser in snö i vår frys?

Idag när jag kom hem från ICA så skulle jag frysa in majskolvarna jag köpte. Så jag öppnade frysen och såg att någon hade fyllt frysen med snö.Tittade ut och insåg att det finns ingen snö ute som någon ville frysa in... Hur som helst tog jag ut alla lådor ur frysen och började projekt "No-ice-in-my-fridge". Kallt var det, och att gärva med händerna klarade jag inte av. Likt MacGyver så tog jag det som fanns tillhands. En glasskopa, perfek! En grytvande, perfekt! Så med dessa två ting började jag gräva mig in i frysen... Som ni ser så blev det en del snö...
 
Föresten så köpte jag inte bara majskolvar på ICA. Billys blev det också nu när Hanna är borta. Men ett tips till er som läser, köp INTE den med kebebsmak.

OMG

Jag är supertöntig. Om ni bara visste hur töntig jag är...

Jag är garanterat töntig på en massa plan, men en av mina töntigheter är jag själv väl medveten om. Jag pratar om lyckan över att se kändisar och platser man ser på film. En gång såg jag Lena PH inne på NK i Stockholm och jag visste inte vad jag skulle ta mig till! Studsade lite, höll andan för att inte göra ett sånt där pipljud, visste inte riktigt vart jag skulle titta.. Och jag gillar inte ens Lena!? VAD kommer hända om jag ser en äkta kändis under mina fem veckor i Los Angeles!? (högst troligt att det händer eftersom jag kollat upp vart de äter, bor, shoppar osv) Kommer jag att överleva en sån sak eller kommer jag dö i en hjärtinfarkt?

Det var kändisarna. Platserna då.. Jag tycker det är supercoolt att köra förbi ett hus och tänka "där spelade de in den filmen så det där har jag sett på film! Här står det nu i VERKLIGHETEN alldeles nära mig!" fjantigt, jag vet. Jag kan fastna timmar på bloggar där folk har typ tagit kort på hus som är med i serier, hur de ser ut i verkligheten.. Är insidan på huset samma som utsidan? Oftast inte.

Vart vill jag då komma med det här? Jo, jag har fyra favoritserier: One Tree Hill, O.C., 90210 och Vampire Diaries. Nu har jag (såklart) googlat på inspelningsplatser för dessa serier och vet ni vad; Både OC och 90210 är mestadels inspelade på stranden som är närmast vårt hus i LA!!!!! Jag ska alltså gå där och känna igen mig!!!!! Jag ska äta frukost på samma ställe som Seth och Summer ätit på tusentals gånger i serien, sitta vid strandhuset där Marissa flera gånger gråtit floder över Ryan.... Jag dör.

Och ja jag vet, ni tycker med största sannolikhet inte alls att det här är fräsigt. Kanske har ni samma ansiktsuttryck som Anton har när han för sjuttionde gången måste pausa FIFA och titta på ÄNNU en viktig plats som vi ska bo nära... Men det skiter jag i. Det här är SÅ COOLT!!!

Blöt i byxan

Tvättade alla mina byxor nyss och jag lyckades komma ihåg att hänga upp tvätten. Men jag är som lite bekymrad. Jag har för mig att byxor tar lång tid på sig och torka, typ två dagar. Jag har skola imorgon och är inte jättesugen på att gå omkring utan brallor som någon idiot. Shorts känns lite väl spexigt och att som sagt enbart komma i kallingar känns livsfarligt. Det är ju svinkallt ute när man ska cykla till skolan på morgonen. Risken finns ju att familjeklenodera fyser till is och går i kras i något gupp... Jaja, Carpe diem, Hakuna matata, allt löser sig. 

Hej världen, här kommer jag

 

Jag ska bli smart.

Det här med geografi alltså, det glömde nog mina föräldrar lära mig och sen måste jag ha varit sjuk på alla lektioner som handlade om världen. Men nu, vid 21 års ålder har jag blivit som besatt! Jag tycker att världskartan är så väldigt fascinerande och jag vill ha den upphängd överallt i mitt hem.

Det enda pinsamma i det här är ju då att jag inte kan nånting!!! Vilket av de där stora i mitten är Tyskland och vilket är Polen? Vad är det för skillnad på Liechtenstein och Luxemburg? Va!? Är Malta dääär nere, jag trodde det låg där vid Estland typ, och Ukraina!? SÅ STORT!? Ni hör, jag har ju levt i en helt snedvriden världsbild!!  Antingen skrattar ni åt mig nu eller så gråter ni för att ni tycker synd om mig eller för att jag är dum i huvudet. Men!! Jag lovar att det ska bli ändring på det här, jag inser ju själv att jag inte kan leva i den här ovissheten, det är ju pinsamt.

SÅ, Tove tipsade om en hemsida för ett tag sen (när hon berättade om sin Europatågluff och jag satt som en fågelholk), Seterra.net. Där sitter jag nu och övar med de andra sexåringarna! Jag ska bli kung på Europas länder och USAs delstater!! Och världsdelarna... Det är nämligen lite si och så med dem också.... Fast "kung"!? Vem försöker jag lura? Jag ska bli som alla andra. 


Här är början på min julklappsönskelista mamma & pappa: 


En jordglob, lagom stor att fylla ett fack i bokhyllan.

Tavlan. Även den svarta fåtöljen om ni vinner på lotto och känner att pengarna bör gå till mina julklappar.
 

Då blev man intervjuad

Idag har jag blivit intervjuad inte mindre än två gånger. Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Jo, jag har ställt upp på två skoluppgifter, en med Hanna och en med Johnny. Eftersom de ska transkribera intervjun funderade jag på om jag skulle låtsas ha tourettes så att de skulle bli jobbigt att skriva ner allt. Kul idé men jag fegade ur. Men när Hanna frågade vart jag bodde innan jag flyttade till Umeå svarade jag "I Blåsmark med mamma, pappa, en traktor och två syskon". Det är viktigt att vara tydlig. Hanna tyckte jag var för tydlig. 

Så ni vet


Jag får så mycket beslutsångest över måndagsbloggarna... En hel helg har gått, jag har gjort så mycket roligt och inte berättat något för er!! Vart börjar man och hur ska jag ta mig igenom helgen utan att det ska bli ett kilometerlångt inlägg? Vi tar en snabbversion, dag för dag. Först lite pics.


"Kan ni titta på varandra och feljskratta så det ser ut som att ni har skitkul!?" Erik, du får öva lite på det där.






Fredag vaknade jag upp och gjorde världens tystaste morgonrutiner eftersom Viktors sussade i vardagsrummet. (För er som inte känner detta härliga par heter de Viktor och Viktoria och tillsammans bli de alltså Viktors. Brangelina, Tomkat och gänget kan ju slänga sig i väggen, det här parnamnet är briljant.) Dagen bjöd på skola och efter detta skulle en delikat middag tillagas. Det blev en superspecialare till förrätt (se bild ovan) och baconlindad fylld fläskfilé till varmrätt.

Resten av kvällen spenderade männen i soffan med varsin X-boxdosa i handen, allvarliga miner och nåt jubel då och då som får hjärtat att hoppa ur led. Jag och Vickan blev ivägjagade till sovrummet där det bjöds på tjejsnack! 

Lördagen var vi på IKSU och spelade volleyboll med trevligt folk. Medan killarna varvade ner i jacuzzin snodde jag och Vickan en bil och skyndade hem till reprisen av X-factor (eftersom tv:n vad paxad fredagkväll klockan 20).

Familjen på Mariehemsvägen blev under dagen större och större så vi gjorde det enda rätta, tacos. Alla kan hjälpa till ni vet... Till efterrätt bjöd vi flickor på chokladmousse i flarnskålar. Det skulle även vara en vit chokladmousse, den var mitt ansvar så det blev ingen mousse. Ni kan se den ringlad på tallriken som sås. 

Söndagen började med frukost och efter denna besökte vi Korskyrkan, väldigt trevligt ställe! Middagen åts på fantastiska All Star där vi såg Skellefteå besegra Rögle. Helgen avslutades med El Classico, precis som den började. 

El Classico

Vill bara flika in såhär på söndagskvällen. Dagen efter El Classico. Alltså inte den magiska matchen som var nyss där både Messi och Cristiano bjöd på två mål vardera. Nej jag syftar på det som spelades igår, det som spelades mellan Hanna och Viktoria på Xbox. Eftersom folk undrar vad resultatet blev så kan jag stolt säga att Real och Hanna vann med 2-0 och därmed har jag fortfarande den bästa flickvännen. Viktor, du har mycket att lära Viktoria. 

Ingen vill missa möjligheten


Såhär såg det ut under frukosten hos oss imorse. Finn ett "fel".


"Nämen? Är inte det där Erik?" tänker du,

Ja. det är Erik. Ja, Erik bor bara fem hus bort. Ja, Erik sov också här inatt. Han tyckte att det verkade så trevligt att bo här att han inte ville gå hem igår. 
 

Tidig helg och en god paj

Helgen började tidigt denna gång. Okej jajaja, jag har skola imorgon men Viktor och Vickan har redan anlänt så vi leker att det är helg redan nu! Bakade "världens godaste äppelpaj" inför ankomsten, den tycker jag ni ska prova. Har snott receptet från Linnéa som bjussade på den för nån vecka sen, så ni kan ju också sno det från henne! 

Recept på världens godaste äppelpaj

Har även påbörjat projektet att få Vickan att gilla te. Får se om jag ror detta i land på en helg.....

Har skapat mitt egna red light district

 
Förra veckan kom dom, idag invigdes dom. Detta mina damer och herrar är mina alldeles egna gympadojor. Har försökt att förtydliga för andra att de är just mina skor och ingen annans. Men idag var det som sagt innebandy och invigning av nyskorna. Tur att skorna är färgglada för om de hade varit vita hade ingen sett mig. För sablar vad snabb jag är i dom där dojorna (sablar är inget svärord utan ett svärdord, citat från lillebror). Man såg bara ett par röda ljusskenor som for omkring på innebandygolvet, det sa liksom bara "Swooosch!" när jag satte fart. Ska nog försöka bli sponsrad av Dahlbäck Raceing framöver, inte mer än rättvist.
 

Lyckos mig




 

Titta bara på den!!!!! Lyckos lyckos mig som ska få resa med den här partnern. Den är min nya kärlek. Har hela tiden planerat att beställa den på internet men för att få betala via faktura var man tvungen att tjäna 200 000 per år... Nog för att jag äntligen skickat in min CSN-ansökan (igår!!)..... Men såna summor kan ju studentbörsen bara drömma om. Gick iallafall ner på stan idag för att kolla hur stor prisskillnaden var och se på rackarns; jag fick till och med 200 kr i rabatt! TUR att jag inte tjänade 200 000 kr per år, så lurad jag hade varit då!

(Vill hela tiden skriva HENNE om väskan, tror att jag redan byggt upp en för stark relation till den.)

Nu när jag kom hem hade jag iallafall tänkt utforska den lite mer, öppna och så.. Men alltså, hon som jobbade i butiken sa nåt om låset osvosv... In genom ena örat och ut genom andra ni vet. Så här står jag nu med en väldigt stängd resis. Får vänta på att Anton kommer hem med sin hjärna.

Härlig information

Så blev det oktober vilket betyder att nästa månad är november vilket i sin tur betyder USAAAA. Igår valde Erika att upplysa oss om att det sedan 2007 skett 36 mord i området där vi ska bo. Det var utsatta punkter på en karta för alla och så fint utskrivet "gunshot", "stabbing", "strangled" osv... Kändes betryggande, NOT. Fick lite smått panik faktiskt..

Det var dock en snabb panik, Linnéa som också ska med var snabb på att leta fram en mordkarta över hela Los Angeles och det visade sig att området där vi ska bo inte alls var värst! Phjus. Plus att vi gjort en ordningslista vem vi offrar först, självklart kommer jag sist eftersom jag är yngst och har mest kvar att leva... ;)

En hyllning till Tove Granberg

Idag började jag skolan 13:40. Det var magaskönt för då kunde jag stiga upp och spela FIFA. Det är FIFA som är anledningen till att jag inte bloggar på ett tag. Frågan är ju om ni lider för det... Hur som helst så var det skola idag och min grupp som jag är i på skolabetade bestämt att vi skulle träffas 13:30, för att gå igenom lite grejer. det är ju fortfarande ganska sent. Men när man spelar FIFA går tiden lite väl snabbt. För att hinna i tid till skolan var jag tvungen att cykla 13:15.  Jag spelade och spelade, sen var det dags för lunch. Den var klar 13:10, så det var bara att kasta i sig skiten och cykla snabbt till skolan. 
 
Jag hann. Det är skillnaden på ett proffs och en loser. Proffsen hinner i tid. Har jag då något exempel på en loser som inte hinner dit den ska i tid? Ja. Tove Granberg. Hon bodde här på Långström/Dahlbäck resort i helgen, men sök gärna upp henne på facebook om ni vill. Om ni gör det så ska ni skriva i hennes logg och fråga "Gick det bra att hinna hem med sista bussen hem från Umeå till Piteå i söndags?" Jag kan redan svaret. Men om ni vill veta det så får ni fråga henne själv. 
 
Tove om du läser det här så var det jättetrevligt att du var här i helgen. Vi lovar, ärligt och heligt, på riktigt, ingen ironi. 

Det kan ha gått för långt nu

Såhär bra går det för mina gullpojkar!!!!!! Är de inte fina!?!? Känner att jag börjar få en personlig och känslomässig relation till Higuain och gänget nu, där stod pressen och fotade gladjen och även jag tog fram kameran här på andra sidan rutan. Blev RÖRD när de jublade och var så lyckliga över vinsten!! Har det gått för långt nu?