En jul igen!

Så blev det jul i år också! Julafton startades som vanligt med julbön på EFS där jag sjöng, sen åkte vi hem och tog måstesyskonbilden framför granen, åt tills vi nästan sprack, fick besök av tomten, spelade spel, och spel, och spel! Älskar spel.Ja, de är mina SMÅbröder. 
Min kille, han vet hur man gör en flicka lycklig. 

Sen var det dags för julafton nummer två, den hos Dahlbäcks någon dag senare. Viktor, utbölingen från söder, skulle komma upp och självklart skulle han välkomnas på bästa sätt, med en orkester! Tvärflöjtar, saxofoner och trombon på bron och sen lagom till refrängen dök fem trumpeter upp på balkongen ovanför. Nu kan han aldrig lämna Kajsa. Han fick dessutom en Muminmugg vilket i denna familj är godkännandet. Välkommen Viktor! ;) Även denna kväll åt vi så vi nästan sprack och det blev dessutom rumspingis och mera spel. Julen alltså <3<3

 
 
Imorgon åker vi till Paris där 2014 ska firas in med våra fina vänner! Just nu finns inte mycket att klaga på.

Hej och god jul Piteå!


"...(låång tystnad.).........................men......men?......", sa min mor när jag plötsligt stod i öppningen in till vardagsrummet tre dagar tidigare än jag sagt. Och mormor var tvungen att vrida på mig så jag fick hall-lampan i aniktet så hon verkligen SÅG att det var jag. Nu är vi alltså på svensk mark och jag älskar det! Staden är inte julpyntad med samma engagemang som Bryssel, men här finns det gratisa (hehe?) julpyntet snö, och det finns familj och vänner och det här kommer bli en underbar jul!! 

Igår hade jag först världens bästa lunch med oerhört efterlängtade Hanna och Emma, och på kvällen var vi en hel drös med folk hemma hos Adam. Idag blir det lite julklappsinslagning, julmatshandling och family dinner i Blåsmark! 

 

Hej från en ful!

 

Anton säger att jag är lika ful med min ansiktsmask som jag är på en super-close-up-bild han tog på mig i öknen i Egypten för några år sen när det var jääääättevarmt och jag var jätteröd och törstig och hungrig och trött. Han hotar fortfarande med att visa den för någon om han känner att han vill vinna en diskussion eller så... Så nu passar jag på att ha en liten skönhetssalong här hemma medan pojkarna är borta och jag är ledig! Smart tjej. Nu är det bara naglarna kvar och sen ska jag ut och köpa några sista julklappar!

Skit i dem!

För någon vecka sedan läste jag en debatt eller vad det nu var om bloggar. Någon som ifrågasatte vem som läser sånt egentligen. Folk höll med om att det var tråkigt och ute, det funderades på hur de som bloggar egentligen tänker: "Tror de verkligen att vi bryr oss om deras liv!?".. Sen dess har jag inte varit så sugen på att blogga. För det är väl sant, varför skulle någon vara intresserad av mitt liv? Men nu har jag ångrat mig. Bara för att de där tråkiga människorna skriver att de tycker det är tråkigt att läsa betyder ju inte det att alla tycker så! Vi har ändå en skara som är in här varje dag och hoppas på att nån ska ha skrivit (jag utgår i alla fall från att ni vill det). Plus att jag själv tycker det är kul att gå tillbaka och läsa egna blogginlägg från förr! SÅ nu tänker jag blogga ändå, om små skitsaker som ingen bryr sig om! Den som vill får läsa och den som tycker bloggar är tråkiga kan ju göra nåt annat ;)

Om ni undrar vad som hänt sen sist har jag bara gjort en massa juliga grejer! Gått på luciatåg (3 st), gått på julmarknader, ätit julig choklad, varit på adventsgudstjänster, ätit svenskt julbord, bakat pepparkakor och lussebullar, druckit glögg. Ni hör ju, man kan tro att jag är i Sverige!!! Innan december kom har vi försökt vara lite belgiska och så (förutom ostbågarna och Norrgottet vi beställde hemifrån) men i december vill jag egentligen bara bo i Piteå och ha det superjuligt där. Snaaaaaaaaaaaart kommer vi!!! 

 

Vart var ni, mina vänner!?

Idag kollade jag mig i spegeln och insåg att jag måste färga håret. Det har jag i och för sig fattat ett tag nu, utväxten blir lite bredare för varje sekund som går. Men nu kände jag att jag faktiskt var lite less på färgen på hela håret och att en inte-bara-utväxt-förändring måste ske. Så jag tog fram lite gamla bilder på gamla frillor och hade omröstning med Anton. De två som återstod på slutet var blond:
 
....och lite rödaktigt:

 
Nåt som verkligen inte återstod på slutet och kanske för alltid kommer att förbli ett mysterium är vad för typ av period jag gick igenom i mitt liv här.... Varför berättade ingen för mig att lila page inte riktigt var min grej!!??!??!??!?!??? Skrattade högt. Det gjorde även Anton och han brukar ändå vara rätt förlåtande/oförstående just på sånt här. 


Mvh, Emo.

Att sprätta iväg en snigel på en Michelinrestaurang

 
Vännerna Hanna, Anton, David och Viktor blir på ett underligt sätt alltid ekonomiskt oberoende i sina hjärnor när de är tillsammans. Så en helt vanlig söndagkväll när magarna börjar kurra bestämmer de sig för att det är självklart att de ska äta på en Michelinrestaurang! Vad annars liksom!? Eftersom Anton har mössa och de andra två männen går omkring i löparskor är Hanna, i sin vita kappa och klackar den enda som är fin nog att gå in och fråga om ett bord. En stund senare kommer hon ut och berättar att de fått bord till klockan 21, om tio minuter. Männen hinner ta av sig sina mössor och de fyra vandrar snart in i restaurangen. De sätter sig och beställer på ett världsvant sätt och pratar sofistikerat med varandra (i alla fall med ett sofistikerat tonfall. Eftersom de är de enda svenskarna på stället kan de som tur är behålla sina vanliga medelklass-samtalsämnen.) 

Så kommer förrätterna och det är här allt faller. Hanna har tagit sig vatten över huvudet och beställt sniglar!!!! Hon får in två underliga bestick och ett litet fat med sex sniglar i sina skal. Eftersom google inte är något alternativ får hon tillsammans med sina män försöka klura ut hur denna rätt ska ätas. Spänningen är olidlig när hon greppar första snigeln med tången. POFF!!! Den flyger upp i luften och gänget är avslöjat. De är inte lyxfolk, allt är fejk. Lite tur i oturen har dock flickan när snigeln landar på hennes egen tallrikskant. Hon kan fortsätta äta sina sniglar och lär sig efter ett tag hur specialbesticken ska användas, och på slutet när det är dags för betygsättningen ger hon förrätten en tia! 
 
Resten av middagen sköter vännerna galant, de betalar notan, glider rakryggat ut och hoppas att de lyckades lura nästan alla i alla fall. 

Medeltidsstaden

 
Länge har vi haft planer på att åka till Brygge men aldrig riktigt fått det att bli. Så kom David och frågade om det tog lång tid att åka dit, han hade nämligen sett en film som spelades in där! Så vi hoppade på ett tåg och drog. Underbara underbara Brygge!