Känn er välkomna ändå!


I torsdags skickade Viktor en bild på "hur stressade han och David var - not."  Men det var inte pojkarnas avslappnade miner som fångade min uppmärksamhet, det var bakgrunden som var slående lik Arlanda! "Meeeeeeeeeen... det där ser ju ut som en flygplats!?" Svarade jag, och fick snabbt veta att jag gjort det igen. Gladeligen hade jag sagt ja till gästerna utan att egentligen fatta när de skulle komma! Jag är underbar. Heeheehee. Det bästa med det här var såklart att vi får ha dem här ett helt dygn till. Och att vi slapp laga mat i torsdags, för om man har gäster måste man äta på restaurang!! ;)

Vi har vandrat omkring på mysgatorna här i Bryssel i två dagar nu, jag börjar nästan gråta för att allt är så fint!!! Bara på några dagar har hela staden förvandlats till ett underbart vinterland med mysiga lampor överallt, små julmarknader och julmusik på torgen! Den där oron jag hade över att inte få julstämning i år pga icke-så-julpyntad-lägenhet är totalt borta nu. Bryssel, I love you. 

En helg med mat och lego

Sååå, i helgen kom då äntligen finbesöket från P-town! Det blev mycket prat och god mat! Lördag kväll gav vi oss på indisk buffe. Jag har ätit indisk mat en gång tidigare, hos min underbara vän Hannah och det var absolut en av de bättre middagarna jag varit med om. Restaurangen här var snäppet sämre, men bra ändå! I fredags gick vi på ett jättemysigt ställe nära oss med härligaste servitören! Vi beställde alla filé mignon och Emma ville ha sin well done. "Well done!??! Are you sure?" frågade han, och hon var säker. "Oh, it's so sad....", sa han och såg ut som att världen gått under!

Förutom mat, prat och prommenader var vi på Nathan Sawayas utställning på Bourse. SÅ. SJUKLIGT. HÄFTIGT. Han gör alltså allt i lego. Lägger upp lite halvtaskiga mobilbilder, här kan ni titta på hans hemsida!

 


 
 

Tjenare mannen, läget Clooney?

 
När vi var i Amsterdam så besökte vi Madame Tussauds. 
För er som inte vet så är det där kändisarna hänger. Och så här var det:
 
 

Hanna hjälpte Anne Frank med särstavningar...
 
 
 
 
...hade samtal med Clooney om hur han egentligen mår, samtidigt som hon...
 
 
 
... kompade Bobbans nya platta. Hurtig kvinna.
 

Jag själv tappade tvålen i helt fel cell...
 
 
 
... flexade sen lite med Beckham...
 
 
 
... skulle ta kort med Lady Gaga, men givetvis så dyker han upp och förstör, som alltid, Cage.
 
 
Så mitt minglande med alla kändisar var väl allt annat än en succé. 
Som toppen av allt så ser jag detta när jag tittar ut av ett av fönstrena. 
Nä fy farao, trodde svenska rivieran räknades för något...
 
Edit.
När man lägger in bilder i bloggen kan man
välja två olika bildgrejsshit har jag fått lära mig.
400 och 600.
Nu var inte Hanna hemma så jag kunde fråga vad jag skulle ha,
så jag chansade.
Ni ser ju resultatet. Åt fanders med allt.
 
 
 

Terapi

 
Jag har varit sjuk i några dagar vilket blev ett perfekt tillfälle att börja styra upp mitt liv. Jag köpte ett block som jag skrev TERAPI på också började jag skriva och rita och dra pilar och allt vad man nu kan göra i ett block, väldigt utvecklande kan jag meddela. Hittils har jag kommit fram till tre viktiga saker. 

- Jag ska köpa en färgglad sjal.

- Jag ska åka jorden runt till sommaren. Det enda jag kom fram till på minus-sidan var att det var dyrt och att jag kanske skulle behöva gå runt med smutsigt hår, plussidan vägde över.

- Anton ska jag behålla. Skönt ändå på nåt sätt att få det på papper. 


Smoke weeeeeeed everyday


Öööh mjo, heehee, såklart vi förstod det..... NÄÄÄ. Efter att på torsdagen ha fattat att Emma och Jakob inte kommer i helgen utan nästa hade vi plötsligt en helg utan minsta lilla plan! Som gjort för att ta med Paul och Izabelle till Amsterdam tyckte vi! Vilken fin stad det visade sig vara med massa små kanaler och söta hus.  
Utanför Anne Franks hus.


 
Sött, fint och mysigt, men det är såklart inte det Amsterdam främst är känt för. I Piteå luktar det Assi, i Bryssel luktar det våfflor och i Amsterdam luktar det hasch. I Piteå ser man gäng i converse och "bad hair day"-mössor, i Bryssel ser man EU-folk i kostym, i Amsterdam ser man prostituerade. I Piteå är café ett ställe där man dricker kaffe och fikar, i Bryssel är ett café ett ställe där man tar en öl, i Amsterdam heter café "Coffee shop" och där röker man gräs och äter haschbrownies. En mycket annorlunda stad jämfört med andra resmål jag varit på, men så kul vi haft!!! Och nåt mer som är superbra är såklart att vi nu har ett besök av Emma och Jakob att se fram emot till helgen! ;) 
 

Manchester - Så här var det

 
(En uppsats igen)
 
Det är söndagmorgon och klockan ringer 09:00, idag är den stora dagen, idag ska Manchester möta Arsenal. Trötta som djur kliver vi i alla fall upp till två tjutande mobiltelefoner. Vi var så pass geniala att en av mobiltelefonerna var inne på toaletten för att vi skulle orka stiga upp. För sova på flyplatsen natten innan vardet inte tal om...
 
Vi klär på oss och ska till att äta frukost. Trots att jag hävdat att brittisk hotellfrukost inte alls är bra så fick jag höra hur den nava flickan, källen innan när vi checkade in, svara på frågan "do you want breakfast" med ett klart pch tydligt "yes we do." Givetvis hade jag rätt, som alltid annars. Men jag hade ingen tid att vara bitter över att ha kastat massa pengar i sjön åt den hotellfrukosten, för nu skulle vi ut till bästa platsen på jorden, Old Trafford.
 
Vi är tidiga, klockan är inte ens tolv och matchen börjar fyra, tio över fyra för att vara exakt. Berättade jag att jag laddade mitt kontantkort med typ 6k innan vi for till Manchester. Varför? Unitedshoppen. Tre halsdukar, en tröja och ett paraply senare var jag klar. Eller snarare, jag skulle inte få ner nå mer i väskan hem och var inte så sugen på att fixa en till väska då vi flög med Ryanair. Så bland annat Old Trafford-legobyggsatsen rymdes inte...
 
När vi shoppat klart så gick vi runt på helig mark ett tag innan vi ställde oss bland de andra supportrarna för att invänta spelarbussen. Att invänta spelarbussen är, enkelt utryckt, helt värdelöst. Stå och vänta i nån timme för att få en skymt av spelarna när de springer ut ur bussen och in i arenan. Tur att vi fick se sir Alex Ferguson komma i sin privatbil. Det gjorde det värt att vänta.
 
Efter det så kommer vi till att det är dags att gå in på arenan. Kan inte beskriva med ord hur mäktigt och fantastiskt jag tycker att det är. Vi hittar våra platser, tar snabbt några turistbilder innan vi börjar ladda för match på riktigt. 
 
Innan matchen börjar så petar en man bradvid mig på mig.
"Excuse me, have you been here before? Do they do something before the match today?" frågar mannen
"Yes, I have been here once before. I think they will have a silent minute today to honor the once who died during the world war." var mitt svar.
Mannen tackar artigt och matchen börjar.
 
Fantastisk första halvlek där Robin van Persie nätar och allt är bara underbart. Men mitt under första halvlek så petar mannen på mig igen.
"Sorry, what do they sing?"
"They sing: Twenty times, twenty times Man United. Twenty times, twenty times I sing. Twenty times, twenty times Man United, playing football the Busby way." artikulerar jag så tydligt jag kan.
Mannen tackar artigt igen och målet kommer kort därefter.
 
Allt bara exploderar. Min puls är maxad, min röst förstörd, min glädje oändlig.
Sedan blir det halvtid.
 
Under andra halvlek så är Arsenal bättre, och om min puls var maxad innan så var mina lökringar det nu. Kallsvettades i 45 minuter av ren och skär nervositet. Men mitt i denna otroliga spänning så känner jag ett finger petandes på mig. Det är mannen igen.
"Excuse me, this is England right?"
Skämtar mannen? Eller är han en idiot? Jag svarar inte direkt utan försöker luska ut vad av detta som är sant. Mannen har samma blick som vid de tidigare frågorna och väntar sig ett svar.
 
"Yes, this is England." svarar jag. Jag svarade aldrig mer på någon av hans frågor efter det där.
Blir bara irriterad då jag tänker på det. Hans biljett kunde ha gått till någon som faktiskt bryr sig om sporten. Någon lokal grabb eller dylikt. Istället kastas det pärlor åt svin.
 
Men det är mest något som upprört mig i efterhand, då var jag för fokuserad på matchen.
 
Dagen efter flög vi hem glada. Otroligt glada. Och gladare blev jag när Fellaini steg på planet. Mest för att då kunde vi tillsammans ta oss an alla fans när vi klev av. Men det är något som instagram har avklarat.
Det var ett världens bästa avslut på världens bästa helg med världens bästa tjej då vi sett världens bästa lag. Det här var helgen då United tog tre Riktigt Viktiga Poäng.
 

Vi flyttar

 
Stort tack för era hållna tummar och böner, vi har haft en fantastisk helg med bästa möjliga utgång. Ett extra stort tack till David som på grund av sin otur i spel satsade pengar på Arsenal. Du är en sann vän.

Som ni förstår blev det en lyckad helg. I fredags klockan 18.30 kom jag hem från Luxemburg (väldigt fint litet land!!) och klockan 19 gick vi till bussen som skulle ta oss ut till flygplatsen. Eftersom planet skulle lyfta omänskligt tidigt på lördagsmorgonen fick vi lov att sova på flygplatsen. Och till er som kanske på grund av något litet inlägg på Instagram tror att jag är världens sämta människa vill jag bara säga: Det är jag inte....... Lovar. 

Manchester är en charmig stad med bra shopping, hur vi tänkte när vi bara tog handbagage förblir en olöst gåta. Hotellet vi bodde på var mitt i centrum, hade fina kristallkronor och trappor som man ville skrida ner för i långklänning. Med "man" menar jag "jag", Anton var inte lika exalterad över den drömmen som jag. Engelsk frukost har dock mycket kvar att önska, men man fick en egen tekanna på bordet, det var mysigt! Lördagsmiddagen blev en fantastiskt god plockmatsbricka som vi delade på. På söndagen försökte vi oss på en Fish and chips, men det var så vidrigt så den åkte i soporna och det blev en ny plockbricka på ett nytt ställe! 

Matchen då, den fattar ni ju att den var K.U.N.G. Har lovat Anton att vi ska flytta till Manchester nu. 75 000 lyckliga jublande människor är bland det mäktigaste som finns! 75 000 människor som inför en match håller en tyst minut är också oerhört mäktigt. 

Så var det bara hemresan kvar då. Vi sätter oss på planet, det är tidigt, vi är trötta. Plötsligt hör jag hur Anton drar efter andan bredvid mig. Jag tittar på honom och ögonen är stora som tefat. "F-fff-f-ellaini!", får han ur sig. Ja, det är sant. En av Manchester Uniteds spelare sätter sig på riktigt på samma plan som oss. Han är från Belgien och ska hem för landslagsuppehåll och det här är ett perfekt avslut på en perfekt helg ;)

 
 
 

Please help

Ungefär såhär såg min första julklapp jag någonsin fick av Anton ut, så ni som inte känner honom kanske kan gissa hur mycket han gillar Manchester United. Ni som känner honom... ni vet. Gardinstänger har flygit. SÅ, jag vill bara här på bloggen, från djupet av mitt hjärta önska att alla ni som läser det här ska hålla era tummar och be era bästa böner på söndag!!! Då är vi nämligen på plats på Old Trafford och hoppas på att få se en vinst mot Arsenal. Det vore så KUL om vi fick en härlig vistelse i England även efter matchen..... Tack på förhand. 

Ord och sånt


Så, från onsdag till måndag var det turistning här i Bryssel. Våra föräldrar och yngsta syskon har varit här! Vilken fin stad vi ändå bor i! Men det här med språket då.... För dessa turister. Hannes bestämde sig genast för att det var franska han skulle ge sig på, all in liksom. Så när han fick sin meny i handen tackade han vänligt med ett säkert "Bon soir!". Bon soir betyder god kväll. Även min kära mor, som aldrig varit så långt från Sverige som nu, visade sina skills. Hon gick inte så långt att hon gav sig på franska, men ingen här förstå ju pitemålet så hon fick ändå använda sin engeleska. Så på lördagkväll när vi alla satt runt ett härligt träbord på Vert De Gris beställde hon "sprinkling water". Oklart vad hon hade fått om vi andra inte brustit ut i skratt och viskat att hon skulle säga sparkling istället. 

Men man är väl inte den som ska klaga... Jag är ju ändå den som beställde en "bite" av den där goda cheesecaken en sen kväll i New York förra hösten...