Stolt som tuppen


Jag kan verkligen inte vara så egoistisk och låta er gå miste om söndagens efterrätt. Hoppade och lät, ibland i panik och ibland för att jag trodde att jag var med i Masterchef. Ni vet den där obligatoriska kluriga efterrätten som de ska göra nån gång varje säsong, den som man ska ha stenkoll på och ta ut precis när den reser sig ur formen och sen lyckas vända upp och ner. Den ska vara hel och fin och när Gordon Ramsey skär i den ska det rinna ut choklad. DEN gjorde vi! Och vi var så bra!!! Och det var så enkelt!??!?! Så jag delar med mig av hur det går till så kan ni också leka att ni är med i Masterchef!

- Vispa tre ägg och en halv deciliter socker pösigt.Använd gärna elvisp om ni har en. Och om ni har en, berätta det för er sambo, det finns en risk att han inte vet att ni har en. 

- Smält 65g smör och häll det över 150g hackad choklad. Rör tills chokladen är smält.

- Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och sikta ner en halv deciliter mjöl.

- Smöra och sockra små söta formar och häll i smeten. Här kan ni smaka av smeten och känna att det behövs lite mer socker, det gjorde vi. Tillsätt det. 

- Grädda i 200 grader och ta ut dem precis när de reser sig som på TV!! 

- Vänd formen upp och ner på en tallrik och känn dig sjuuuuukt stolt över dig själv! Lägg till en Instagramvänlig gräddklick på tallriken och ställ fram resten av grädden i en skål på bordet så man kan ta mer. 

Nödlögnernas ABC

"Tror du att du är klar nu?" sa Hanna frågande
"Nej, men jag tycker inte om att luckan ska vara öppen..." svarade jag snabbt
"Även när man ska fylla den?" sa Hanna och öppnade diskmaskinen
 
Aldrig har en nödlögn för att rädda upp mina brister i städning varit så dålig. Vem tycker att det är en bra grej att stänga luckan till diskmaskinen när man är mitt uppe i att fylla den, för att man inte gillar att luckan är öppen? Ingen. Någon idiot kanske, men annars ingen.
 
Har som insett att Hanna känner mig för bra så jag kan inte lura henne med komplicerade nödlögner. Kanske var det därför den här idiotsäkra nödlögnen gick igenom. Så i fortsättningen är det back to basic som gäller Anton, back to basic.  
 

Nästa gång kanske vi får skriva autograf


Vilken bra helg vi har hörrni! Finbesök från Stockholm som vill se Umeå från sin bästa sida, och det är klart hon får. Fredag blev det gomat och spelkväll med härliga människor hos oss. Och äppelpaj. Stavade äppelpaj fel fyra gånger pga mitt plåster som jag har på fingret för att jag inte bara skalade äpplena till pajen utan även halva min nagel. Karma.

Lördagen började med en hård beachvolleymatch, svetten rann och sanden fastnade. På kvällen hejade vi fram Skelleftå till vinst från All Star-soffan och precis när vi tagit på oss jackorna och skulle gå träffade vi några glada flickor som vi inte kunde missa att umgås med, så vi blev kvar! Kvällen blev dock något kortare för mig då jag hade så galet ont i min nacke. Nåt knixigt hände på volleybollen, vart är du när man behöver dig Wille!? Trots min korta kväll hann jag dock fastna på en paparazzibild. 

Jag är en dementor


Anton är fin. På många många sätt är han väldigt fin, men när det kommer till städning alltså... Ja, han är ju fortfarande fin men han är SÅÅÅ dålig på att städa! Låt mig beskriva proceduren lite kort:

Anton går omkring lite, alltid med fotbollen med sig, plockar upp ett föremål och lägger det på ett annat ställe. Går lite till, ställer sig nånstans och står en stund, gör nån obeskrivlig dans för sig själv, går lite till och plockar upp ett nytt föremål som han byter plats på. Passar fotbollen till mig och säger "Pass!!" med lycka i blicken. Jag säger att jag städar och passar bollen åt något annat håll. "Oooops..." säger han, glädjen i blicken dör och han går iväg och tar fram dammsugaren.

Hatar att ta bort hans glädje så brutalt, måste gå och krama honom och säga att jag älskar honom. För det gör jag, även om han är sämst på att städa. 

Världens bästa möjlighet


Efter att ha åkt till Piteå, haft en fantastisk helg och avslutat det hela med att spy och låta mor och far mata mig med blåbärssoppa och rån är jag nu tillbaka i Umeå! Kvällen har spenderats vid jordgloben. Eller mest vid google, men lite syboliskt sådär tänkte jag. Nästa termin har Anton utlandsstudier och jag har praktik som jag kan välja att göra utomlands. Drömmen är att vi ska kunna åka till samma ställe, det vore ju nästan för bra för att vara sant! Jag snurrar globen ett halvt varv och drömmer om Nya Zeeland eller Australien. Jag kan även tänka mig Dubai eller kanske Florida. Världen ligger framför mina fötter, den här chansen får jag förmodligen en gång och aldrig mer. Anton vill till Tyskland. 

God natt.    ;)

Hjälp mig att få Hanna förstå att hon har fel

Idag har jag och Hanna bråkat. Oj, ska dom göra slut? Vad bråkar dom om? Nej det ska vi inte. Eller vi får väl se hur det här slutar. Det vi har bråkat om är det här:
Jag säger att det rätta svaret är 33,34% eftersom det bara finns tre alternativ medan Hanna envisas om att det minsann finns fyra alternativ, och att svaret då ska vara 25%. Då säger jag att det bara finns TRE alternativ men fyra rutor, vilket inte verkar gå in i skallen på henne. Så hjälp mig nu att stå ut med denna tröghet och ge gärna tips på hur jag padagogiskt kan förklara det för henne.

Fettis-dagenKolla på det här då!? Jag minns förra årets semlor som jag så snällt skulle bjuda mina vänner på, ka-ta-strof. De smakade typ mackor och var kompakta och brända. När jag sa att jag skulle baka semlor i år igen sa Wille att han hoppades att de skulle bli bättre än förra årets, haha! Jag har alltså gett mina vänner men för livet med mina misslyckade semlor!! Men vilken revanch hörrni. Vet att ni är avis. De smakade som i en dröm.

Från biktbåset


Man kan ju inte ha det fööör bra tänkte min kropp och bestämde sig för att leverera huvudvärk, frossa och lite andra tråkigheter! På minussidan står att jag inte kan vara med på beachen ikväll... Men på plussidan finns fruktsallad och Top Model :) 

Gick till Ica för att inhandla tillbehör. Äpple, banan, kiwi.... och det enda jag tänkte på när jag gick hem var hur jag skulle gömma den lilla godispåsen för Anton!??!? Väskan? Garderoben? Gå ut med soporna innan han kommer hem? Men efter en stund ville jag nästan slå mig själv hårt i magen för att jag var så dum! Varför i hela världen skulle jag gömma godispåsen för Anton!? Det är väl inte han som säger att jag ska vara nyttig!? Det är ju bara för min egen skull jag ska vara det!? SÅ, världen, jag erkänner. Det blev sju favoritgodisar idag. Det var jag värd! (en var uppäten här.)


 
 

Kändisspaning

En, två, tre semlor har jag ätit nu innan fettisdag ens kommit, sjuligt vad gott det är alltså!! Igår blev det först EPP-tacotallrik med några flickor från klassen och sen tjejsnack, Rappakalja och tillverkning av semlor hos Stina. Målet när vi gick in på Ica var att köpa färdiga semlor men de var slut, Besvikelsen var total...... tills vi insåg att om man gör egna får man ha huuuuuur mycket mandelmassa som helst. Vi köpte en stor mandelmassekorv.

Idag blev det stan med Anton, Marcus och vår inneboende för helgen, Adam! Lunch på Vezzo där vi såg en kändis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Älskar att se kändisar! Ingen aning om vem han var, men Marcus är säker på att han varit med i Rederiet. Jag litar på honom och känner mig nöjd!Grabbarna verkar vara överens om vad hetaste modet 2013 är.


Missa inte


Förra veckan började jag nästan grina för att Hollywoodfruar var slut, ingen mer Maria Montazami på mina tisdagskvällar!?!?? MEEEEEEEN, hon är tillbaka!! Äntligen ska vi få se vad hon och bästis-Mindy har gjort för tokigheter i Sverige. Kvällen, veckan... hela våren är räddad! :D Enda problemet är väl att det krockar med Filip & Fredriks nya program, de brukar ju leverera!!! Tack och lov för Play.

Ville bara påminna er så ni inte smider andra planer ikväll och missar detta, varsågoda!

Lunchdate på Starbucks i Laguna Niguel.

Super Bowl, Super Snax, Super Late

Igår så spelades Super Bowl XLVII mellan San Francisco 49ers och Baltimore Ravens
 
Lagen gjorde sig redo för spel. En tavla skulle målas som om det var självaste Photoshop som gjort dom. 
 
San Francisco 49ers tog tidigt intiativet med en fetingbanner...
 
... något som Baltimore Ravens direkt svarade på genom anstiktsmålning, eller i det här fallet ansiktskonst.
 
49ers fansskara är splittrad inför matchen. Ska man vara glad, skräckinjagande eller som Wille, fashonista.
 
Maten dukades upp. Ni ska få en genomgång. Uppe till vänster ser vi drickorna omgivna av två skålar buffalo wings, en tallrik med miniburgare, en tallrik med vesuvio-slices och en med taco-pizza-slices, samt en skål med M&Ms.
 
På det andra bordet finns uppe till vänster, majskolvar, följt av taco-chips och donuts. Nedanför finns guacamoledip och nedanför den två pannor med tacochips mer smält ost på. Till höger om detta en skål med popcorn. Jämte den så finns BBQ-dip och Tacosås. Frågor på det?
 
Åter till matcchen. Glad i hågen och med hoppet uppe verkar dessa, inte ont anande, 49ers gå in i matchen.
 
Men deras hopp sänktes lite då det visade sig att Ravens sång/rap fetspöade 49ers, big time.  
 
Matchen startade och så även våra kunskaper om sporten. Full koncentration, utan att veta vad att koncentrara sig på.
 
Matchen fortsatte, och fortsatte, och tog en paus på 36min pga strömavbrott, och sen fortsatte, och fortsatte, och fortsatte ända in mot småtimmarna. 
  
Då när natt blivit dag, mörker ersatts med en strimma ljus, förtvivlan mot glädje, ja då stod Vi där, vinnarna av Super Bowl XLVII, korparna från öst, Baltimore Ravens.

Vad som komma skall


Ääääntligen är det helg!! Nu lät det som att jag haft världens sämsta vecka och det har jag verkligen inte, men jag har faktiskt längtat lite extra efter den här helgen. Anton kommer hem igen och allt blir som vanligt. Han har ju bara varit borta tre dar men ändå, livet blir så mycket bättre när han är här! Jag har till exempel ätit Felix mexikanska tacopaj till middag tre dagar i rad. Inte för att jag inte kan laga mat (okej lite därför). Men jag känner att om jag nu ska lägga ner min själ i en maträtt, som jag såklart gör varje gång, måste ju någon få smaka den!!

Nåt mer som gör den här helgen extra kul är att Viktors kommer ner och hälsar på! OCH att det är Super Bowl på söndagnatt. Då blir det storkalas på Mariehem! En ny tradition ska skapas.

Jag skulle dessutom på bio ikväll med Sofia, men nu ringde Johnny och ville bjuda på middag vilket man såklart inte kan tacka nej till!! Så bion skjuts upp till framtiden och vi hänger på Umeås gräddhylla ikväll istället! 

Och med den här bilden vill jag berätta att vi fick bullar på dagens föreläsning och plötsligt var jag övertygad om att jag går rätt linje igen!